Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 02.05.2024.

Drama u gostima: Gabriela Abrasowicz i Željka Turčinović

Gošća DHKP-ove rezidencije za prevodioce i pisce Gabriela Abrasowicz i predsjednica Hrvatskog centra ITI Željka Turčinović otkrit će nam što je sve potrebno da bi jedan dramski tekst napisan na hrvatskom jeziku bio preveden, plasiran i izveden u inozemstvu. Bit će govora i o ulozi Hrvatskog centra ITI u plasmanu hrvatskih autora u inozemstvo...
Najava • 30.04.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Manuel Šumberac i Marija Ott Franolić

Kako je Manuel Šumberac postao ilustrator i animator? Koliko dugo je ilustrirao Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić? Kako je počeo raditi na stranom tržištu? O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će Manuel Šumberac i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić, u utorak, 30. travnja u Galeriji Prozori Knjižnice S.S. Kranjčevića u Zagrebu.
Najava • 29.04.2024.

Promocija zbirke 'Leptirići u trbuhu, glave na kolcima' Nikole Strašeka

Promocija pjesničke zbirke 'Leptirići u trbuhu, glave na kolcima' Nikole Strašeka održat će se u ponedjeljak, 29. travnja u Kinoteka baru u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Nikola Strašek, Kruno Lokotar i Marija Skočibušić, a uz autora stihove čita Lucija Šerbedžija.
Najava • 19.04.2024.

Predstavljanje knjige Omera Raka 'Okultni duh moderne'

Predstavljanje knjige Omera Raka 'Okultni duh moderne. Arhitekt Alois Vjekoslav Bastl alias astrolog Uranus i njegovo doba' održat će se u petak, 19. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U predstavljanju koje će voditi Dora Kosorčić Januš sudjeluju: Dragan Damjanović, Zlatko Matijević i Omer Rak.
Najava • 12.04.2024.

Norveška spisateljica Ingeborg Arvola predstavlja roman 'Nož iz ognja'

Norveška spisateljica Ingeborg Arvola u Zagrebu će predstaviti svoj nagrađivani roman 'Nož iz ognja', u petak 12. travnja u Knjižari Fraktura. Uz autoricu, o knjizi će govoriti prevoditeljica Sandra Ljubas i urednica Elizabeta Vrbančić, a razgovor će moderirati te po potrebi prevoditi Mišo Grundler.
Najava • 26.03.2024.

Teatar poezije: Andriana Škunca/Otok, povodom 80. rođendana pjesnikinje!

Teatar poezije u sklopu kultne manifestacije Zagrebačke posvete, organizira multimedijalni događaj pod naslovom 'Andriana Škunca/Otok'. U programu sudjeluju: Andriana Škunca, Branka Cvitković, Gordana Benić, Sanja Baković, Dijana Vidušin, Monika Herceg, Marija Dejanović, Mario Igrec, Zvonimir Šestak i Goran Matović, autor događaja.
Najava • 26.03.2024.

Predvečer poezije: Xi Chuan & odrazi suvremenog kineskog pjesništva

S prvim proljetnim danima, u knjižari Vuković & Runjić održat će se poetsko predvečerje s kineskim pjesnikom Xi Chuanom, jednim od najosebujnijih glasova današnje kineske pjesničke scene, a po mnogima i jednim od najvažnijih suvremenih pjesnika uopće. S pjesnikom će razgovarati pjesnici Miroslav Kirin, Marko Pogačar i njegov prevodilac Dinko Telećan.