Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 01.07.2021.

Predstavljanje novog romana Josipa Mlakića 'Na vrbasu tekija'

Predstavljanje novog romana Josipa Mlakića 'Na vrbasu tekija' (Fraktura, 2021.) održat će se u četvrtak, 1. srpnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi će govoriti Josip Mlakić, Miljenko Jergović i Goran Gavranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarević.
Najava • 29.06.2021.

Promocija zbornika posvećenog strahu – 'Encountering Fear'

Razgovor o zborniku 'Encountering Fear' u kojem se kronotopima straha pristupa iz perspektive kulturne antropologije, etnologije, folkloristike, književne teorije, izvedbenih studija i teatrologije, povijesti umjetnosti, povijesti i studija pamćenja, održat će se 29. lipnja u parku ispred Bookse. U razgovoru će sudjelovati Tatjana Jukić, Tomislav Pletenac, te urednice.
Najava • 30.06.2021.

Promocija romana 'Moja dota' Nore Verde

Promocija romana Nore Verde 'Moja dota', u izdanju Naklade OceanMore, održat će se u srijedu, 30. lipnja u parku ispred zagrebačke Bookse. Uz autoricu Noru Verde, o romanu će govoriti urednica Maša Grdešić i književna kritičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 29.06.2021.

Predstavljanje knjige Irene Skopljak Barić 'Plava mahovina'

Predstavljanje poetske knjige autorice Irene Skopljak Barić 'Plava mahovina' (HDP, Zagreb, 2020) održat će se u utorak, 29. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Đurđica Čilić, Tin Lemac i urednica knjige Darija Žilić.
Najava • 28.06.2021.

Tribina Poezija je za sve: Mirko Božić

Tribina 'Poezija je za sve' s Mirkom Božićem održat će se u ponedjeljak, 28. lipnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Povod za razgovor njegova je nova knjiga poezije 'Trajekt u šumi' (Fraktura, 2021). Razgovor s autorom vodit će Monika Herceg.
Najava • 24.06.2021.

Susret s makedonskim pjesnikom Jovicom Ivanovskim

Susret s makedonskim pjesnikom Jovicom Ivanovskim, gostom književne rezidencije Hrvatskoga P.E.N.-a, održat će se u u četvrtak, 24. lipnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz gosta, sudjeluju Marko Tomaš i Tomica Bajsić.
Najava • 17.06.2021.

Tribina Poezija je za sve s Monikom Herceg

Na tribini Poezija je za sve Monika Herceg predstavit će svoju zbirku 'Vrijeme prije jezika' i novo izdanje knjige pjesama 'Početne koordinate'. Uz autoricu o njezinoj poeziji će govoriti Jadranka Đokić, a razgovor će moderirati Romana Perečinec.