Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 17.05.2021.

Poezija je za sve: Dinko Telećan

Tribina Poezija je za sve s Dinkom Telećanom održat će se u ponedjeljak, 17. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Povod za razgovor njegova je nova knjiga poezije 'Dovoljni razlozi i druge pjesme'. Uz autora o knjizi će govoriti Miroslav Kirin, a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Vijest • 13.05.2021.

Raspisan poziv na Književnu rezidenciju 'Kamov' u Rijeci

Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za dvije dvotjedne književne rezidencije 'Kamov' namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom listopada i studenog 2021. godine u dva termina održati u Rijeci. Rok za podnošenje prijave ističe 11. lipnja 2021. u ponoć.
Vijest • 13.05.2021.

Poznati autori u užem izboru za dobitnika Nagrade Fonda Miroslav Krleža

Društvo hrvatskih književnika objavilo je uži izbor dobitnika Nagrade i Povelje Fonda Miroslav Krleža Krleža. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade odlučilo je da u uži izbor za Nagradu u proteklome dvogodišnjom razdoblju 2019/2020. uđu autori: Zoran Ferić, Borben Vladović, Goran Tribuson, Elvis Bošnjak i Ivan Rogić Nehajev.
Najava • 12.05.2021.

75. Poezija u dvorištu – Aida Bagić & Dinko Kreho

Pjesnička tribina 'Poezija u dvorištu' održat će se u srijedu 12. svibnja u Čitaonici i Galeriji VN u Zagrebu, a moći će se pratiti uživo na FB stranici Centar za knjigu. Gosti su ovoga puta Aida Bagić i Dinko Kreho, oboje nagrađeni na natječaju za poeziju i prozu festivala 'Trgni se! Poezija' beogradske nakladničke kuće 'Treći Trg'.
Najava • 14.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje', gostuju Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. O poeziji kao mogućnosti obraćanja mnogima, njenoj ljekovitosti i važnosti, o tome trebamo li poeziju i zašto je bitno da poezija bude, koliko i stilski, toliko i emocionalni paket za čitatelje, s autoricama će razgovarati Monika Herceg i Mateja Jurčević.
Vijest • 30.04.2021.

Raspisan natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2021.

Raspisan je novi natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais za 2021. godinu. Nagradu dodjeljuje Grad Rijeka za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, sastoji se od novčane nagrade (u svakoj kategoriji 20.000 kn neto) i posebnog priznanja. Rok za predaju radova je 31. svibanj 2021.
Vijest • 29.04.2021.

Evelini Rudan Nagrada HAZU za područje književnosti

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade HAZU za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu, za područje književnosti. Ovo visoko priznanje autorici se dodjeljuje za nagrađivanu pjesničku zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)', u izdanju Frakture.