Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 16.12.2022.

Portugalski autor Frederico Pedreira predstavlja roman 'Mjesečareva lekcija'

Promocija romana 'Mjesečareva lekcija' portugalskog autora Frederica Pedreire održat će se 16. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Frederico Pedreira čitat će svoju poeziju na Jutru poezije, u subotu 17. prosinca, a prijevod će čitati polaznici portugalskih prevodilačkih radionica Translab.
Vijest • 12.12.2022.

Dobitnici nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu – Ovca u kutiji 2022.

Proglašeni su dobitnici nagrade Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu dječjeg žirija dobila je slikovnica 'E-Crvenkapica' Silvije Šesto i Tee Plepelić, a nagradu stručnog žirija slikovnica 'Tata u pidžami' Svjetlana Junakovića. Plaketu, posebno priznanje dobila je slikovnica 'I ja sam dijete' Mirande Kokotović i Nikoline Žabčić, a Crnu ovcu Davor Pavelić.
Najava • 15.12.2022.

Predstavljanje knjige Julijane Matanović 'Kombinirani prašak'

Predstavljanje nove knjige Julijane Matanović 'Kombinirani prašak' održat će se u četvrtak 15. prosinca u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti Antonia Čosić i Iva Mirčić. Tekstove će čitati dramska umjetnica Anja Šovagović Despot, a moderatorica je Magdalena Živković.
Najava • 15.12.2022.

Promocija romana Olje Savičević Ivančević 'Ljeta s Marijom' u Splitu

Promocija romana Olje Savičević Ivančević 'Ljeta s Marijom' održat će se 15. prosinca u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata, a o romanu će, osim autorice, govoriti spisateljica i kolumnistica Tanja Mravak i pisac, scenarist i novinar Jurica Pavičić. Razgovor će moderirati glavni urednik Frakture Seid Serdarević.
Najava • 12.12.2022.

Predstavljanje knjige Ivana Rogića Nehajeva 'Prašinarski zapisi na putu od mlijeka'

Predstavljanje zbirka poezije Ivana Rogića Nehajeva 'Prašinarski zapisi na putu od mlijeka' održat će se u ponedjeljak 12. prosinca u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu koja donosi tematski novitet: zaokupljenost kozmičkim pitanjima, predstavit će Božidar Petrač, Luka Šeput, Marko Gregur, Ivan Rogić Nehajev i Anita Šikić.
Najava • 08.12.2022.

Promocija knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom' autorskog dvojca Černicki & Forenbaher

Promocija knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom' održat će se u četvrtak 8. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja nam otkriva četiri velika kvarnerska otoka: Krk, Cres, Lošinj i Rab, govorit će predani istraživači i autori Lara Černicki i Stašo Forenbaher te Milan Majerović-Stilinović, moderator.
Najava • 06.12.2022.

Književna senzibilizacija: Kuba

O suvremenom kubanskom društvu, kubanskoj kulturi i književnosti, ali i problemu velikoga vala iseljavanja s Kube danas razgovarat će književna prevoditeljica i aktivistica Tanja Tarbuk, kubanski tražitelj međunarodne zaštite te moderatorica i autorica projekta Ksenija Banović.