Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 05.06.2009.

Carne del carnaro : 'Rijeka za radoznale 2'

U riječkoj knjižari Ribook, u petak, 5. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se tribina 'Carne del carnaro' na kojoj će biti govora o drugom dijelu projekta 'Rijeka za radoznale'. Urednik tribine Boris Perić ugostit će Tomislava Pletenca, Ernia G. Deškovića i Zlatka Morenjaka koji će razgovarati o riječkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te o nastavku projekta 'Rijeka za...
Najava • 05.06.2009.

Petak na 2. riječkom sajmu knjiga i časopisa

Ukoliko se nalazite u Rijeci ili u njezinoj blizini, posjetite 2. riječki sajam knjiga i časopisa - KIČMA, koji se od 3. do 10. lipnja održava na raznim lokacijama u Rijeci, jer vas očekuje bogat i zanimljiv program. Od brojnih događanja u petak, 5. lipnja, očekuje vas predstavljanje knjiga i autora, predstavljanje književnih časopisa i večernje čitanje autora na Pavlinskom trgu...
Najava • 05.06.2009.

Festival europske kratke priče bliži se kraju

Nakon Zadra, Festival europske kratke priče 2009. vraća se u Zagreb, ali na samo jedan dan, pošto je petak ujedno i završni dan festivala. Od Zadarskog programa ostaje večerašnje čitanje koje će se s početkom u 20:00 h održati u klubu Arsenal. U petak, zadnji dan festivala, očekuje vas još večernje čitanje u Booksi i naravno, završni party...
Najava • 04.06.2009.

Ribook : 'Ne bih o tome' : Rajki i Beck

U riječkoj knjižari Ribook, u četvrtak, 4. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. O ovom neobičnom romanu koji sadrži elemente parodije, antiutopije, krimića, avangardnog pisma, književne polemike… prozboriti će sami autori uz kritičko-teorijski osvrt Tomislava Brleka. Razgovor moderira Jadranka Pintarić.
Najava • 04.06.2009.

Predavanje 'Evolucija čitanja i pisanja u eri umreženost' Boba Steina

U sklopu serije predavanja 'Budućnost knjige u digitalnom dobu', u četvrtak, 4. lipnja 2009., u 19:00 sati, u zagrebačkom klubu za net.kulturu MAMA, održat će se predavanje Boba Steina pod nazivom 'Evolucija čitanja i pisanja u eri umreženosti'. Robert Stein je vanjski predavač na New York University i direktor Instituta za budućnost knjige.
Najava • 02.06.2009.

Utorak na Festivalu kratke priče u Zagrebu

Ukoliko ste se već zainteresirali za naš najzanimljiviji književni festival - FEKP i njegove ovogodišnje sudionike, pohoditi ga možete i sutra jer vas, kao i svih ostalih dana trajanja festivala, očekuju brojna zanimljiva događanja. Izdvajamo predstavljanje mađarskog pisca Lászla Garaczija, razgovor između Rachel Trezise i Mime Simić te večernja čitanja u polukružnoj dvorani &TD-a!
Najava • 03.06.2009.

Promocija knjige 'Cultural Tourism Goes Virtual'

U srijedu, 3. lipnja 2009., u 12 sati, u zagrebačkom Muzeju Mimara, održat će se promocija knjige "Cultural Tourism Goes Virtual: Audience Development in Southeast European Countries". Knjiga se bavi ulogom virtualne kulture u suvremenom društvu te mogućnostima njene primjene u kulturno-turističkom poslovanju.
Najava • 03.06.2009.

Njemačka spisateljica Julia Franck predstavlja roman 'Poludnica'

U sklopu FEKP-a u Hrvatskoj gostuje višestruko nagrađivana berlinska spisateljica Julia Franck. Predstavljanje njenog romana "Poludnica" koji je ovih dana objavila Fraktura, održat će se u srijedu 3. lipnja 2009. u 19 sati u Goethe-Institutu u Zagrebu. Uz autoricu, o romanu će govoriti: Jadranka Pintarić, Latica Bilopavlović Vuković i Seid Serdarević.