Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 16.03.2023.

Predstavljanje umjetničke knjige Agate Lučić 'Zaboravljene stvari'

Predstavljanje umjetničke knjige nagrađivane autorice Agate Lučić 'Zaboravljene stvari' te otvorenje izložbe originalnih likovnih radova realiziranih za to izdanje, održat će se u četvrtak 16. ožujka u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti i urednica Sanja Lovrenčić.
Najava • 14.03.2023.

Anna Baar u Splitu, Zagrebu, Rijeci

Projekt Bečka kavana ima za cilj približiti stranu književnost široj publici, kroz razgovore s književnicima i prevoditeljima. Prva gošća projekta je austrijska književnica Anna Baar, rođena u Zagrebu, odrasla u Beču. O njezinoj zbirci priča 'Divan mit Schonbezug', razgovarat će moderatorica Stjepanka Pranjković, uz simultano i konsekutivno prevođenje Petra Bogića.
Vijest • 09.03.2023.

Objavljena zbirka kratkih priča s regionalnog natječaja Biber 05

Na peti natječaj Biber pristiglo je ukupno 473 priča. Nagrađene su četiri priče i to autorice Ane Kutleše iz Zagreba, Lidije Deduš iz Varaždina, Ante Storića iz Šibenika i Miloša Perišića iz Aranđelovca, a dvadeset i pet priča uvršteno je u zbirku. Priče je odabrao žiri u sastavu: Lejla Kalamujić, Kalina Maleska i Olja Savičević Ivančević.
Najava • 11.03.2023.

Njemačka ekonomistica i autorica Maja Göpel gostuje u Rijeci

Njemačka ekonomistica i autorica knjige 'Poziv na novo promišljanje svijeta' Maja Göpel dolazi u Rijeku u sklopu Women's Weekend konferencije. U subotu 11. ožujka Göpel će na riječkoj konferenciji govoriti o ključnim temama suvremenog društva: klimatskoj krizi, sve većoj polarizaciji društva na Zapadu i sve dubljem jazu između bogatih i siromašnih.
Vijest • 08.03.2023.

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića

Raspisan je Natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića, koje se dodjeljuje se za najbolju knjigu književnih kritika hrvatskog književnog kritičara/kritičarice; književnom kritičaru/kritičarici s područja Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema i/ili hrvatskom književnom kritičaru/kritičarici koji djeluju izvan granica Republike Hrvatske.
Najava • 06.03.2023.

Poezija u drugom filmu – predstavljanja finalista nagrade I.G. Kovačić

U okviru pjesničke tribine Poezija u drugom filmu, u Kinoteka baru u Zagrebu, u ponedjeljak 6. ožujka u 19 sati i u utorak 7. ožujka 19 sati bit će predstavljeni finalisti nagrade Ivan Goran Kovačić; u ponedjeljak 6. ožujka Krešimir Bagić i Goran Bogunović, te u utorak 7. ožujka Sanja Lovrenčić, Senko Karuza i Darko Šeparović.
Najava • 02.03.2023.

Dubrovačka promocija zbirke pjesama 'Terca na tišinu'

Dubrovačka promocija zbirke pjesama 'Terca na tišinu' Sanina Karamehmedovića održat će se u četvrtak 2. ožujka u prostoru Art radionice Lazareti. Uz autora knjige na predstavljanju će sudjelovati novinarka Lidija Crnčević, glazbenici Tibor Karamehmedović i Šimun Končić, glumica Izmira Mima Brautović te moderator Žarko Dragojević.