Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 17.06.2009.

Razgovor povodom drugog izdanja knjige 'Ženski eros i civilizacija smrti'

U srijedu, 17. lipnja 2009. u 18 sati, u Gliptoteci HAZU u Zagrebu, održat će se razgovor povodom drugog izdanja knjige "Ženski eros i civilizacija smrti" Vjerana Katunarića (Jesenski i Turk, 2009). Knjigu će, uz autora, predstaviti Rade Kalanj, Biljana Kašić, uz uvodnu riječ Inge Tomić-Koludrović. Slijedi 'Razgovor povodom: utjecaji, uvidi, feminizmi i nova čitanja'.
Najava • 17.06.2009.

Predstavljanje knjige 'Moć ukusa' Zbigniewa Herberta

Predstavljanje knjige "Moć ukusa : Izbor iz djela" Zbigniewa Herberta, jednoga od najznačajnijih poljskih pjesnika, esejista i dramatičara XX. stoljeća, održat će se u srijedu, 17. lipnja 2009. u 19:30 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Zvonko Maković i Jolanta Sychowska Kavedžija, a izabrane će dijelove iz knjige pročitati Alma Prica.
Najava • 15.06.2009.

Predstavljanje romana 'Školice' Julia Cortázara

U ponedjeljak, 15. lipnja 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari Ribook, održat će se predstavljanje romana "Školice" velikog Julia Cortázara koji se smatra jednim od najvećih djela hispanoameričke književnosti. "Školice" će riječkoj publici predstaviti prevoditelj Dinko Telečan te urednice i osnivačice Naklade Pelago - Katarina Luketić i Dušanka Profeta.
Najava • 14.06.2009.

Promocija kratkih priča Dorte Jagić 'Kičma'

Promocija kratkih priča Dorte Jagić "Kičma", održat će se u klubu Purgeraj u Zagrebu, u  ponedjeljak, 15. lipnja 2009., s početkom u 19:00 sati, u sklopu festivala PARK-IN ZAGREB. Pored autorice, knjigu će predstavljati Boris Perić, Darija Žilić i urednica knjige, Nela Milijić. Ulomke iz djela čitat će Kruno Čudina, Božidar Peričić i glumica Maja Katić.
Najava • 15.06.2009.

Grički dijalog : Pun (nam je) kufer tribina! (Iliti: tribina o tribinama)

U ponedjeljak, 15. lipnja 2009. u 19 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu, održat će se tribina 'Grički dijalog' na temu: "Pun (nam je)  kufer tribina! (Iliti: tribina o tribinama). Jagna Pogačnik i Jadranka Pintarić ugostit će voditelje tribina: Hrvoja Kovačevića, Ognjena Strpića i Kristijana Vujičića; urednicu na 3. programu Hrv. radija Biljanu Romić i novinara Gordana Dunačeka.
Najava • 10.06.2009.

Zadnji dan KIČME - riječkog sajma knjiga i festivala časopisa

Srijeda, 10. lipanj, zadnji je dan KIČME - riječkog sajma knjiga i festivala časopisa, koji se od 3. do 10. lipnja održavao na raznim lokacijama u Rijeci. Od programa izdvajamo predstavljanje knjige "Predator" Vladimira Arsenijevića, knjige "Korov je samo biljka na krivom mjestu" Stele Jelinčić te "Prodajem odličja, prvi vlasnik "Roberta Međurečana.
Najava • 10.06.2009.

Promocija knjige 'Češka kroz ključanicu'

U srijedu, 10. lipnja 2009., u 19 sati, u velikoj dvorani Češkog doma u Zagrebu, održat će se promocija knjige "Češka kroz ključanicu" autora Dubravka Dosegovića. Uz autora, na promociji će govoriti i urednici knjige Marijan Lipovac i Zvonimir Maštrović, a u umjetničkom dijelu programa s repertoarom čeških plesova nastupit će folklorna skupina Jeteliček.
Najava • 09.06.2009.

Tribina : 'Zapostavljeni žanrovi - zapostavljeni pisci'

Tribina s temom 'Zapostavljeni žanrovi - zapostavljeni pisci', u organizaciji Naklade Ljevak, održat će se u utorak, 9. lipnja 2009. u 20h, u Knjižari Ljevak u Zagrebu.Na tribini će se razgovarati o novoj knjizi Sanje Nikčević "Što je nama hrvatska drama danas?", te o neobičnim fenomenima i reakcijama hrvatskog kazališta na suvremene događaje.