Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 06.10.2009.

Mađarski pisci Katalin Ladik i Ištvan Vereš u Zagrebu

U sklopu razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Mađarskog društva pisaca, u utorak, 6. listopada 2009. u 21 sat, u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, nastupaju poznati mađarski pisci Katalin Ladik, pjesnikinja, performerica i glumica, i Ištvan Vereš (Vörös István), prozaik i dramski pisac, esejist itd., prevođen na dvadesetak jezika. Moderira Vladimir Stojsavljević.
Najava • 02.10.2009.

Književni petak : Smrt Bunnya Munroa

Tribina Književni petak svoju novu sezonu započinje predstavljajem knjige "Smrt Bunnya Munroa", drugog romana Nicka Cavea, mračnog barda rocka i jedne od najutjecajnijih ikona suvremene kulture, koju je nedavno objavio koprivnički Šareni dućan. Predstavljanje će se održati u petak, 2. listopada s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6.
Najava • 04.10.2009.

Sajam ploča i stripova u Močvari

U nedjelju, 4. listopada 2009. od 11 do 16 sati u klubu Močvara u Zagrebu održat će se prvi sajam ploča, stripova, ali i drugih zanimljivosti vezanih uz kulturu glazbe i stripa. Ovaj je događaj organiziran u svrhu oživljenja duha vremena starog Cvjetnog trga i neformalnog sajma ploča i stripova koji se tamo i u okolnim ulicama svakodnevno spontano događao sve do negdje sredine 90-ih.
Najava • 01.10.2009.

Irski autor David McWilliams gostuje u Hrvatskoj

Jedan od najpoznatijih irskih novinara i autor knjige "Papina djeca : Nova elita Irske", koju je u hrvatskom prijevodu objavio Algoritam, David McWilliams, svoju će knjigu promovirati u Hrvatskoj; 1. listopada, u četvrtak, u Zagrebu, a 2. listopada, u petak, u Zadru i Šibeniku. Knjiga "Papina djeca", izvanredna opservacija o današnjoj Irskoj, zabavna je i hedonistička priča o uspjehu jedne zemlje.
Najava • 02.10.2009.

Predstavljanje nove knjige Mire Gavrana 'Parallel worlds & other plays'

Predstavljanje nove knjige Mire Gavrana “Parallel worlds & other plays“ (DHK, 2009.), održat će se u okviru 30. zagrebačkih književnih razgovora, u petak, 2. listopada 2009. u 19 i 30 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Središnja tema književnih razgovora je "Književnost i drama danas", a u predstavljanju sudjeluju: Nikola Ðuretić, Sanja Nikčević, i Miro Gavran.
Najava • 01.10.2009.

Promocija knjige Marijana Krivaka 'Biopolitika : Nova politička filozofija'

Promocija knjige Marijana Krivaka "Biopolitika : Nova politička filozofija", u izdanju Antibarbarusa, održat će se u četvrtak 1. listopada 2009. u 19:30 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Riječ je o studiji koja tematski prolazi filozofijsko-teorijski itinerar od tzv. postmodernog stanja do suvremene biopolitičke teorije, a uz autora predstavit će je Žarko Paić, Srećko Horvat i Simona...
Najava • 30.09.2009.

Predstavljanje knjige 'Worlds Have Been Reset by Death' i časopisa 'Most'

Predstavljanje knjige Branimira Bošnjaka “Worlds Have Been Reset by Death“ (izbor pjesama preveo Graham McMaster, Zagreb, DHK, 2009.) i novog broja časopisa "Most/The Bridge", 1-2/2009., održat će se u srijedu, 30. rujna 2009. u 11 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Sudjeluju: Branimir Bošnjak, Cvjetko Milanja, Strahimir Primorac i Davor Šalat.
Najava • 30.09.2009.

Besplatne filmske projekcije : Suvremeni i klasični autorski film 2

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, u srijedu 30. rujna 2009. u 20 sati započinje 20. filmski ciklus 'Lakomo oko'. Prvi film u ciklusu besplatnih filmskih projekcija je film francuskog redatelja Alaina Resnaisa – 'Prošle godine u Marienbadu'  iz 1961 godine. U okviru ciklusa bit će prikazani i filmovi Dušana Makavejeva, Luisa Bunuela, Andreja Tarkovskog, Mikea Leigha, Anga...