Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 20.10.2009.

Dobitnici nagrada Fran Galović 2009.

Dobitnica nagrada 'Fran Galović 2009.' za najbolje prozno književno djelo koje se bavi natječajnom temom preobraženog identiteta je Slađana Bukovac za roman "Rod avetnjaka". U kategoriji za najbolju kratku priču nagradu je dobio Slađan Lipovec za priču "Ekološki prije svega", a u kategoriji literarni blog u formi digitalnog dnevnika najboljim je proglašen blog Bedasta curica.
Najava • 20.10.2009.

Predstavljanje nove knjige Predraga Matvejevića 'Kruh naš'

Predstavljanje nove knjige Predraga Matvejevića "Kruh naš" u izdanju V.B.Z.-a, održat će se u utorak, 20. listopada 2009. u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Knjigu u kojoj Matvejević, slijedeći svoj specifičan stil iz "Mediteranskog brevijara", istražuje šest tisuća godina povijesti kruha, predstavit će Miljenko Jergović, Borivoj Radaković i sam autor, Predrag Matvejević.
Najava • 20.10.2009.

Tribina Vidljivi i nevidljivi pisci

U okviru festivala 'PAZI, KNJIGA!' koji se ovoga tjedna održava u Zagrebu, u utorak, 20. listopada 2009. u 18h u knjižari Profil Megastore, bit će održana tribina pod nazivom 'Vidljivi i nevidljivi pisci'. O tome kako se postaje pisac vidljiv širokoj čitateljskoj publici i drugim sličnim temama, govorit će Julijana Matanović, Milica Lukšić, Jagna Pogačnik, Seid Serdarević i Zoran...
Najava • 20.10.2009.

Predstavljanje zbirke priča Maje Sačer 'Božji grijesi'

Algoritam vas poziva u Booksu (Martićeva 14 d, Zagreb) u utorak, 20. listopada 2009. od 20 h na predstavljanje prve zbirke priča Maje Sačer - "Božji grijesi". Pod sloganom 'Vrijeme je za naplatu', o "Grijesima" će sve priznati gošće Jelena Veljača, Dorta Jagić te sama autorica uz moderatora Krunu Lokotara, urednika knjige.
Vijest • 19.10.2009.

Roman Karlović dobitnik nagrade 'Zvane Črnja'

Dobitnik nagrade 'Zvane Črnja' za najbolju ovogodišnju hrvatsku knjigu eseja je riječki književnik Roman Karlović za knjigu "Melankolija imperija", u izdanju Naklade Lukom. Za nagradu 'Zvane Črnja' ove se godine natjecalo 13 knjiga eseja te isto toliko i nakladnika. Karloviću je nagrada uručena na početku 7. međunarodnoga književnog skupa 'Pulski dani eseja'.
Najava • 19.10.2009.

HDP : Književni razgovor s Ljubom Pauzinom

U ponedjeljak, 19. listopada 2009. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se razgovor s pjesnikom, prozaikom i autorom dokumentarnih radio drama, Ljubom Pauzinom. O njegovom romanu prvijencu "Slučajni bestijarij“ i zbirci poezije "Meteor je pao na zemlju“ (Aora, Zagreb, 2008.), s autorom će razgovarati kritičarka Darija Žilić i voditeljica tribine Dorta Jagić.
Najava • 15.10.2009.

7. Dani Nove Istre i Pulski dani eseja

Ovogodišnji 7. Dani Nove Istre i Istarskog ogranka DHK održat će se u Puli od 14. do 17. listopada, a u sklopu te manifestacije održat će se i međunarodna književna manifestacija 7. Pulski dani eseja i to 16. i 17. listopada. Ovogodišnji 'Dani eseja' započet će u Klubu hrvatskih književnika u Puli, predstavljanjem dobitnika i uručenjem nagrade "Zvane Črnja" za najbolju hrvatsku knjigu eseja.
Najava • 15.10.2009.

Promocija knjige 'Destruktivna kritika i druge pederske priče'

Promocija prve knjige Gordana Duhačeka "Destruktivna kritika i druge pederske priče", u izdanju Queer Zagreba, održat će se u književnom klubu Booksa u Zagrebu, u četvrtak, 15. listopada 2009 u 20.30 sati. Na promociji će o knjizi govoriti: medijski djelatnik Dražen Ilinčić, Gordan Bosanac, autor knjige Gordan Duhaček, a razgovor će moderirati Miljenka Buljević iz Bookse.