Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 12.10.2009.

Izabrani finalisti nagrade Lice knjige

Izabrani su finalisti 'Lica knjige' - nagrade za najbolji grafički dizajn i ilustraciju knjiga u 2008./2009. godini. Žiri je između sto dvadeset devet pristiglih radova odabrao devetnaest finalista čiji će se radovi moći pogledati od 19. do 23. listopada 2009. u izlogu knjižnice Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj ulici u Zagrebu. Svečano proglašenje pobjednika održat će se 21. listopada 2009. u...
Najava • 13.10.2009.

JOHN UPDIKE - In Memoriam i promocija knjige 'Terorist'

Na 'Danima strane knjige' koji se održavaju u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, u utorak 13. listopada 2009. u 19:00 sati, održat će se program pod naslovom 'JOHN UPDIKE - In Memoriam' i promocija autorove posljednje knjige "Terorist" u izdanju Profila. Sudjeluju Tomislav Brlek, Pavle Kalinić i Sven Cvek. 
Najava • 10.10.2009.

Benefit zabava za anarhističke knjige i mjesečnik 'Ispod pločnika'

U subotu, 10. listopada u 19 sati u slobodarskoj knjižnici i čitaonici "Roko i Cicibela" u Zagrebu, održava se benefit zabava kojom će se prikupljati sredstva za nabavku novih knjiga kao i novih materijala za slobodarski dvomjesečnik "Ispod pločnika". Na zabavi možete uživati u poznatim i manje poznatim hitovima osamdesetih, ali i hrani i piću od čega sav prihod ide za nove knjige i "Ispod pločnika".
Vijest • 09.10.2009.

Revija malih književnosti u Molekuli u Rijeci

Udruga Katapult iz Rijeke ove subote, 10. listopada 2009. s početkom u 20 sati u Molekuli ugošćuje peti po redu književni festival pod nazivom Revija malih književnosti. U sklopu Revije, riječkoj će se publici predstaviti srpski pisci i pjesnikinja: Dragana Mladenović, Oto Oltvanji i Srđan Papić. Njih će osobno predstaviti novinar, kolumnist i kritičar Teofil Pančić.
Vijest • 09.10.2009.

Prijave za scenarističku radionicu Palunko 7 na Zagreb film festivalu

Imate super ideju za kratki igrani film koju već godinama držite u jednoj od ladica svog radnog stola ili na nekoj tajnoj lokaciji u vlastitom mozgu? Ne znate kuda s njom? Prijavite se na Palunka 7 gdje će vam mentorski tim u sastavu: Dalibor Matanić, Zvonimir Jurić i Tomislav Zajec pomoći da ju razvijete u pravi filmski scenarij! Prijave su otvorene do 12. listopada 2009.
Najava • 09.10.2009.

Predstavljanje kuharice ''Dijeta za Bonkuloviće'' Zlatka Galla

Zar bonkulovići idu na dijetu? I treba li im ona? Saznajte na predstavljanje kuharice ''Dijeta za Bonkuloviće'' autora Zlatka Galla, u izdanju Profila, koja će se održati u petak, 9. listopada 2009. u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti: Rene Bakalović, Ana Ugarković i Ivana Žderić. Službeni program moderirira Ivica Prtenjača.
Najava • 06.10.2009.

Predstavljanje knjige Darka Rundeka 'Uhovid'

Predstavljanje knjige pjesama Darka Rundeka "Uhovid - Sve pjesme i songovi", u izdanju Durieuxa, održat će se u utorak, 6. listopada 2009., u 20 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Uz autora, sudjeluju Isabel (violina), Jakša Borić, dramski umjetnik i Nenad Popović, urednik. Večer će voditi književni kritičar i urednik Kruno Lokotar.
Najava • 06.10.2009.

Predstavljanje knjige 'Kako je filozofija govorila arapski'

Predstavljanje knjige Daniela Bučana "Kako je filozofija govorila arapski" u izdanju Demetre, održat će se u utorak, 6. listopada 2009., u 19 sati, u prostorijama Hrvatske Paneuropske unije u Zagrebu. Uz autora, knjigu će predstaviti Mislav Ježić, redoviti profesor Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dimitrije Savić, urednik i nakladnik te Marko Grčić, književnik.