Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 23.05.2009.

Tribina 'Jutro poezije' : Krešimir Bagić

Krešimir Bagić, autor koji je svoj pjesnički rukopis uobličio potkraj osamdesetih godina i koji je jedan od reprezentativnih pjesnika kvorumaškoga naraštaja, predstavit će se na redovnoj tribini "Jutra poezije", u subotu, 23. svibnja 2009., od 11 sati, u caffe baru "Krivi put" u Zagrebu. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Najava • 23.05.2009.

Predavanje : David Icke u Zagrebu

Ovog vikenda, 23. i 24. svibnja 2009. David Icke, popularniji znanstveno-populistički pisac i predavač svjetskog  glasa, u Zagrebu će održati dva predavanja u trajanju od 7 sati. David Icke je autor svjetskih uspješnica "Najveća Tajna", "Beskrajna ljubav jedina je istina", "Priče iz vremenske omče" i mnogih drugih, a trenutno je jedan od najtraženijih predavača koji se kritički osvrću na fenomene...
Najava • 21.05.2009.

Promocija knjige 'Krimskrams' Zorana Pilića

U četvrtak, 21. svibnja 2009. u 12:00 sati, na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu, održat će se promocija knjige "Krimskrams“ Zorana Pilića. Knjigu će predstaviti: Zoran Pilić, Jagna Pogačnik, Roman Simić Bodrožić. U nastavku na ZSK-a slijede Arsen Dedić i "Zidne novine“ te Jagoda Marinić i "Bezimena“.
Najava • 21.05.2009.

Promocija knjige 'Harakiri, jaje, amputacije - Seks i smrt u japanskoj kulturi'

U četvrtak, 21. svibnja 2009. u 19h, na Subversive Film Festivalu u Zagrebu (Kino Europa), novinar i pisac Velimir Grgić promovirat će svoju novu knjigu, ujedno i završni, treći dio trilogije knjiga o Japanu - “Harakiri, jaje, amputacije - Seks i smrt u japanskoj kulturi.” Na promociji sudjeluju: Velimir Grgić, Ognjen Strpić i Boris Kuk.
Najava • 21.05.2009.

Promocija knjige 'Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad'

Promocija knjige "Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad" održat će se u četvrtak, 21. svibnja 2009. s početkom u 12 sati, u café baru Kôta u Zagrebu (Medulićeva 20). Knjiga predstavlja presjek recentne produkcije hrvatskog dizajna, a predstavit će je oba autora: svjetski teoretičar dizajna Victor Margolin i Fedja Vukić.
Vijest • 29.04.2009.

'Nešto kao fleš' nova knjiga Božidara Alajbegovića

Prije nekoliko dana iz tiska je u izdanju zagrebačkog Litterisa, izašla nova knjiga riječkog književnog kritičara i našeg suradnika, Božidara Alajbegovića “Nešto kao fleš”. Knjiga donosi 70 kritika proznih knjiga domaćih autora/ica objavljenih između 2002. i 2009. pa stoga predstavlja svojevrstan književnokritički pregled stanja na domaćoj proznoj sceni u zadnjih nekoliko godina.
Vijest • 27.04.2009.

Revolucionarni stroj za tisak - Espresso Book Machine

Londonska knjižara Blackwell je 24. travnja u pogon pustila prvi Espresso Book Machine stroj u Velikoj Britaniji koji je najavljen kao najveća inovacija u svijetu knjiga otkako je izumljen Gutenbergov tiskarski stroj prije više od 500 godina. Ono što spomenuti stroj čini revolucionarnim je sposobnost da u samo pet minuta ispisuje i uvezuje naručene knjige...
Vijest • 27.04.2009.

Spasite 'Uvod u Peru K.' od spaljivanja

Pero Kvesić je na nedavno održanoj promociji novog izdanja svoje kultne knjige "Uvod u Peru K." u Booksi, najavio koncept prema kojem će sve knjige koje ne budu prodane u naredna tri tjedna, 10. svibnja biti spaljene ispred Bookse. Tako bi se ovo reizdanje knjige koja se čitavo jedno desetljeće mogla naći tek u antikvarijatima, moglo doživjeti neslavnu, ili 'slavnu' sudbinu...