Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 20.12.2022.

Promocija romana 'Ako prođe, prođe' Mihaele Erceg – Mihe

Promocija romana 'Ako prođe, prođe' splitske autorice Mihaele Erceg – Mihe održat će se u utorak, 20. prosinca u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Razgovor s autoricom vodit će Tomislav Primorac, jedan od najboljih hrvatskih stand-up komičara, a u pripremi je i mala Božićnu igra za sve posetitelje.
Najava • 17.12.2022.

Odvalimo se poezijom na Ribnjaku – božićna donacijska razmjena knjiga

Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom u suradnji s Centrom mladih Ribnjak priređuje u subotu 17. prosinca novu donacijsku razmjenu knjiga, prvenstveno pjesničkih. Dođite na kavu, čaj, druženje, na susret s prijateljima, podržite ovu vrijednu akciju i donirajte knjigu ili preuzmite neki novi naslov uz dobrovoljnu donaciju.
Najava • 20.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca održat će se u utorak 20. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi zamišljenoj kao niz psihoanalitičko teorijskih ogleda o po(i)etici hrvatske popularne glazbe, razgovaraju Borivoj Radaković te autori Boris Perić i Tomislav Pletenac.
Najava • 16.12.2022.

Promocija knjige 'La Petite Marie' Vjekoslave Huljić

Promocija knjige ''La Petite Marie'' autorice Vjekoslave Huljić održat će se u petak 16. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Daniel Rafaelić, Julijana Matanović, Dražen Klarić, Žarko Ivković i autorica Vjekoslava Huljić. Ulomke iz knjige čitat će Anja Šovagović Despot.
Najava • 16.12.2022.

Portugalski autor Frederico Pedreira predstavlja roman 'Mjesečareva lekcija'

Promocija romana 'Mjesečareva lekcija' portugalskog autora Frederica Pedreire održat će se 16. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Frederico Pedreira čitat će svoju poeziju na Jutru poezije, u subotu 17. prosinca, a prijevod će čitati polaznici portugalskih prevodilačkih radionica Translab.
Najava • 09.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Zatočenici ljubavi' Maje Vukušić Zorice

Predstavljanje knjige 'Zatočenici ljubavi' Maje Vukušić Zorice održat će se u petak 9. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi koja propituje književne i neknjiževne, humanističke tekstualne prakse fenomena homoseksualnosti u okviru francuske tradicije uz autoricu će razgovarati Nenad Ivić i Nenad Rizvanović, urednik knjige.
Najava • 08.12.2022.

Razgovor o knjizi 'Adolfove uši' Marka Pogačara

Predstavljanje knjige 'Adolfove uši : Berlinski dnevnik' Marka Pogačara održat će se u četvrtak 8. prosinca u zagrebačkoj Booksi. S autorom će o knjizi pisanoj u drugoj pandemijskoj godini, obilježenoj stanjem izolacije i mirovanja, razgovarati književna kritičarka i urednica Jagna Pogačnik.