Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 07.12.2005.

Poziv na predavanja Nicole Mozet

Filozofski fakultet i Francuski institut u Zagrebu pozivaju sve zainteresirane da dođu na predavanja koja će održati gđa Nicole Mozet, profesor emeritus Paris VII. Predavanja na temu "George Sand, brak i patrijarhat u romanu 'Ðavolja bara'" i čitanje Balzaca na temelju novele "A dieu", održati će se 7. i 8. prosinca 2005. godine.
Najava • 07.12.2005.

Književna večer pjesnika i prevoditelja Tomice Bajsića

U srijedu, 7. 12. 2005. u 19 sati, u Basaričekovoj 24, Zagreb, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca održati će se književna večer pjesnika i prevoditelja Tomice Bajsića. O njegovom djelu govoriti će kritičar i voditelj tribine Branko Maleš.
Najava • 08.12.2005.

Književna večer pjesnika Alena Galovića

U četvrtak, 8. 12. 2005., u 19 sati, u Basaričekovoj 24, Zagreb, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca održati će se književna večer pjesnika Alena Galovića. Voditeljica tribine je Dorta Jagić.
Vijest • 02.12.2005.

Fraktura objavila roman «Posjet kraljeva liječnika» Per Olova Enquista

Povijesni roman "Posjet kraljeva liječnika" najbolje je književno djelo suvremenog švedskog pisca Per Olova Enquista, nagrađeno i najvažnijom švedskom književnom nagradom Augustus. Radnja ovoga romana smještena je na danski kraljevski dvor koncem osamnaestog stoljeća, vrijeme je to prosvijećenih apsolutističkih vladara, vrijeme velikih i iskonskih promjena u svijesti ljudi.
Najava • 05.12.2005.

Predstavljanje antologije češke kratke priče

U ponedjeljak, 5. prosinca u 19 sati, u prostoru Profil Megastorea, Bogovićeva 7, Zagreb, održati će se predstavljenje knjige "Baršunaste priče : Antologija češke kratke priče" koju su uredili Jiøí Hrabal i Petar Vuković. Knjigu će predstaviti Michal Ajvaz, Jan Balabán, Jiøí Hrabal, Petar Vuković i Ivica Prtenjača.
Najava • 01.12.2005.

Nove književne večeri u SC-u & književna slušaonica!

Književne večeri u SC-u, kao i svakog četvrtka, idu dalje! Ovotjedni književni dejt biti će 1. prosinca u Crnoj dvorani &TD-a (poznatijoj kao Kafić &TD-a), s početkom u 21 sat. U četvrtak će se predstaviti troje mladih autora a biti će i proze i poezije. Nastupiti će mladi pisac Luka Ostojić s pričama, a za čitanje poezije bit će zadužene dvije autorice – Danja Bujas i Maja Klarić. Nakon...
Vijest • 30.11.2005.

Najpoznatiji suvremeni ukrajinski pisac Andrej Kurkov dolazi u Hrvatsku

Majstor grotesknog humora, briljantni satiričar postkomunističke Ukrajine, jedan od četvorice autora izvan engleskog govornog područja čiji su romani presudno utjecali na razvoj žanra kriminalističkog romana u posljednjem desetljeću, visoka književnost u najboljoj tradiciji Dostojevskog, Gogolja, Bulgakova i Pintera, jedno od najuzbudljivijih otkrića na svjetskoj književnoj sceni... samo su neki od...
Najava • 01.12.2005.

Promocija nove knjige edicije Katapult

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na promociju "Kvadratnog alfabeta", prvog romana mladog autora Marka Tokića, kao i edicije za mlade autore Katapult koja će se održati u četvrtak 1. prosinca 2005. s početkom u 20 sati u Skalinadi u Voloskom.