Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 13.07.2005.

Još tri dana do novog nastavka Harryja Pottera

Povodom izlaska najnovijeg nastavka Harryja Pottera, «Harry Potter and the Half-Blood Prince», Algoritam poziva sve vjerne čitatelje i obožavatelje slavnog čarobnjaka da u subotu, 16. 07. 2005, točno u jedan sat poslije ponoći posjete knjižare u Zagrebu i Dubrovniku.
Vijest • 11.07.2005.

No Woman No Cry

Najnovija knjiga u izdanju naklade Ljevak «No Woman No Cry : Moj život s Bobom Marleyem» predstavlja sjećanje prepuno novih podataka iz pera žene koja je nabolje poznavala Boba Marleyja — njegove supruge, Rite Marley.
Najava • 11.07.2005.

Uskoro u prodaji «Učinkovita naplata potraživanja»

Izdavačka kuća Poslovni zbornik, priprema novi priručnik «Učinkovita naplata potraživanja», koji je namijenjen gospodarskim subjektima i svima koji se u poslovanju susreću s problemom neplaćanja i naplate potraživanja.
Vijest • 08.07.2005.

“Prizori tuđeg stradanja” Susan Sontag u izdanju Algoritma

U nakladi Algoritma ovih je dana svjetlo dana ugledala najnovija knjiga Susan Sontag, jedne od najcjenjenijih američkih i svjetskih intelektualki. U “Prizorima tuđeg stradanja” autorica raspravlja o povijesti medijskog predstavljanja ratova i nesreća.
Najava • 07.07.2005.

SysPrint priprema zanimljive novitete

Zagrebačka nakladnička kuća SysPrint u svojim bibliotekama Moderni klasici i Karizma uskoro objavljuje vrlo zanimljive novitete: romane «Tunel» Ernesta Sábata i «Glineni kolos» Philippea Fusaroa, knjigu kolumni «Hitna služba» Igora Mandića te vodič «Venecija je riba» Tiziana Scarpe.
Najava • 30.06.2005.

Promocija nove knjige Maje Gregl

U četvrtak, 30. 06. 2005. s početkom u 20 sati, u restoranu Stara vura smještenom u atriju Muzeja grada Zagreba, održati će se promocija knjige “Ratnik i princeze”, poznate hrvatske dramaturginje Maje Gregl.
Vijest • 29.06.2005.

Algoritam napokon objavio «31 pjesmu» Nicka Hornbyija

Algoritam je objavio novu knjigu Nicka Hornbyija «31 pjesma». Svima poznat kao autor slavnih romana «Nogometna groznica», «Hi-fi» i «Sve o jednom dječaku», u ovoj knjizi Nick Hornby progovara o glazbi. I to ne o bilo kojoj glazbi, nego o pjesmama koje voli ili je nekada volio.
Najava • 29.06.2005.

Promocija "Bjegunaca" Ivana Paulette

U srijedu, 29. lipnja 2005. u 12.00 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Durieux predstavlja novu zbirku priča Ivana Paulette "Bjegunci". Knjiga donosi literarno uobličena izvješća, priče, o nizu sudbina ljudi talijanske narodnosti koji su bježali iz Jugoslavije u Italiju u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata.