Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 12.05.2005.

Nakon londonske eto i zagrebačke promocije "Hrvatskih noći"

Večeras (četvrtak, 12. svibnja) s početkom u 19:00 sati u HDLU (Trg žrtava fašizma bb) održati će se promocija hrvatskog izdanja zbornika “Hrvatske noći”. U predstavljanu knjige sudjelovat će Anna Davis, Tony White, Borivoj Radaković, Miljenko Jergović, Zoran Ferić, Gordan Nuhanović.
Vijest • 12.05.2005.

Meandar objavio roman “Okrug Sinistra” Adáma Bodora

Naklada Meandar objavila je roman “Okrug Sinistra” poznatog suvremenog mađarskog književnika Adáma Bodora, a u prijevodu Nevena Ušumovića. Bodor je dobitnik brojnih nagrada i priznanja za književno djelovanje, prevođen je na njemački, francuski, norveški, danski, talijanski, ruski, srpski, engleski i druge jezike.
Najava • 12.05.2005.

Nakon trećeg izdanja knjige “Funky Business”, Differo priprema i “4-D Branding”

Nakon što je nedavno objavila i treće hrvatsko izdanje knjige “Funky Business”, zagrebačka nakladnička kuća Differo priprema i “4-D Branding” švedskog autora Thomasa Gada, knjigu koja govori o revolucionarnom četiri-dimenzionalnom modelu prijeko potrebnom da biste mogli razumijeti brandove snage i slabosti.
Najava • 09.05.2005.

Naklada Verbum najavljuje nove naslove

Izvještaji o prodaji iz hrvatskih knjižara nakladu Verbum danas svrstavaju među vodeće hrvatske nakladnike, a kad neki nakladnik stekne takav status tada se s povećanim zanimanjem prate i vijesti o novitetima koje isti nakladnik tek priprema. Iako među naslovima koji će idućih tjedana doći u knjižare nema izrazitog hit naslova, popis je zanimljiv...
Najava • 12.05.2005.

Strana knjiga u okruženju knjižnica, izdavača i distributera

Zanima li vas upoznavanje knjižničara s procesom distribucije strane literature s aspekta izdavača i distributera, od trenutka postavljanja korisničkog zahtjeva do njegovog ispunjenja? Dođite na tribinu koja će se održati u sklopu "Zagrebačkog festivala knjige" (HDLU, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb) u četvrtak, 12. svibnja.
Najava • 03.05.2005.

Slavica Tomčić promovira svoju novu knjigu

U utorak, 03. svibnja, u Profil Megastoreu, s početkom u 19 sati održat će se promocija nove knjige Slavice Tomčić "Budi lijepa i šuti", ironične mješavine fikcije, autofikcije i kulinarskih recepata. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Julijana Matanović, Milovan Tatarin, Velimir Visković i Ivica Prtenjača, moderator promocije.
Vijest • 28.04.2005.

Amerikanci objavili "Dvorac u Romagni" Igora Štiksa

Iz tiska je izašlo američko izdanje romana "Dvorac u Romagni" (Durieux, 2000.) hrvatskog autora Igora Štiksa. "A Castle in Romagna" je u prijevodu Tomislava Kuzmanovića i Russella Scotta Valentina objavila američka izdavačka kuća Autumn Hill Books iz Iowa Citya, Iowa.
Najava • 01.01.1901.

Uskoro novi romani Rushdiea, Marqueza, Coelha... u V.B.Z.-u

Nakon što je proteklih tjedana u knjižare isporučio niz tzv. non-fiction knjiga, V.B.Z. u idućih tjedan-dva objavljuje i nekoliko zanimljivih beletrističkih naslova, iz pera najpoznatijih svjetskih autora, pa ćete uskoro moći čitati nove romane “Tlo pod njenim nogama" Salmana Rushdiea , “O ljubavi i drugim nečistim silama” Gabriela Garcíe Márqueza , “Zahir" Paula Coelha...