Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 06.06.2005.

DPKM objavio još jednu besplatnu elektroničku knjigu

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" još jednu novu knjigu, treću zbirku pjesama Marija Brkljačića, naslovljenu "Muha u juhi'". Trenutno je na mrežnim stranicama projekta 'Besplatne elektroničke knjige' dostupno 26 naslova.
Vijest • 06.06.2005.

Simo Mraović osvaja Ukrajinu

Ovih je dana iz tiska izašlo ukrajinsko izdanje romana "Konstantin Bogobojazni" Sime Mraovića. Uz roman je objavljen i prijevod autorove posljedne zbirke pjesama "Gmünd". Knjigu, koja je ilustrirana crno-bijelim fotografijama Zagreba Jasenka Rasola, objavila je ukrajinska izdavačka kuća Fakt iz Kijeva. Eto, nakon nogometaša došao je red i na hrvatske pisce da postanu face u Ukrajini.
Najava • 01.06.2005.

Novi Liber promovira "Moj prvi hrvatski rječnik"

U srijedu, 01. 06. s početkom u 19 sati (Profil Megastore, Bogovićeva 7) Novi Liber promovira "Moj prvi hrvatski rječnik" za djecu i odrasle. Ovo neće biti klasična promocija knjige, već zabavno druženje uz bombone, balone i poneki poklon, ne samo za odrasle nego i za djecu, kojima je knjiga prvenstveno namijenjena.
Vijest • 27.05.2005.

Sysprint objavio novu knjigu Igora Čumandre

Nakladnička kuća SysPrint objavila je najnoviju knjigu Igora Čumandre "Sunčana strana radijatora", koju će i predstaviti danas u sklopu programa na Sajmu knjiga u Profil Megastoreu. Promocija počinje u 15 sati, a osim autora Igora Čumandre na njoj će biranim riječima o knjizi govoriti urednik Edo Popović, Dubravko Ivaniš Ripper i Nenad Bartolčić.
Vijest • 25.05.2005.

Profil objavio i promovirao roman Krešimira Pintarića

Ljubav je očito u trendu, barem bi se tako moglo zaključiti na temelju naslova upravo objavljenog romana Krešimira Pintarića "Ljubav je sve". Nakladnička kuća Profil International brže bolje je iskoristila priliku i u sklopu promotivnih događanja na Sajmu knjiga predstavila novu Pintarićevu knjigu, a urednik Roman Simić tvrdi da je to roman o kojem će se puno pričati.
Najava • 17.05.2005.

Od 17. pa do 28. svibnja - 2. zagrebački sajam knjiga

Ukratko: 220 nakladnika, 20 000 naslova, 100 predstavljanja knjiga, 200 autora, kritičara i urednika... čitanja, susreti, polemike, koncerti, predstave, druženja... sve to najavljuje organizator Profil International u sklopu ovogodišnjeg "Zagrebačkog sajma knjige" koji traje od 17. - 28. svibnja 2005.
Najava • 16.05.2005.

Pazi, knjiga !

Autorska kuća, umjetnička organizacija koja okuplja pisce i ilustratore, pripremila je – uz potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba – program za mlade «Pazi, knjiga!». Svrha ovoga projekta je poticanje čitanja i bolje upoznavanje čitatelja s djelima mlađe generacije hrvatskih pisaca koji se obraćaju djeci i tinejdžerima...
Najava • 16.05.2005.

Pazi, knjiga ! - nastavak : program događanja

Pazi, knjiga ! - nastavak : program događanja