Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 01.01.1901.

Životinje

Životinje
Vijest • 16.05.2005.

Coelho ili Marquez ?

Kada u isto vrijeme jedan nakladnik objavi nekoliko potencijalnih ljetnih hitova (baš kao što je ovih dana napravio V.B.Z.) zanimljivo je pratiti koji će se od njih pokazati i najvećim hitom. Ako biste birali između "Zahira", novog romana Pauloa Coelha, i kratkog romana “O ljubavi i drugim nečistim silama” Gabriela Garcíe Márqueza, na koga biste se kadili?
Kolumna • 15.05.2005.

Mali diktatori

O djeci nemam predrasuda. Znam, recimo, da nisu nevina. Živcira me kad neka učiteljica, teta u vrtiću ili slaboumni dječji pisac počnu umiljato meketati o divnim, iskrenim i bezazlenim klincima. Ruku na srce, netko i sa sedam godina može biti pogana osoba. Štoviše, u toj dobi netko će možda biti i zločestiji nego kada odraste. Oblikujući svoje nazore, stalno uspoređujući svoje postupke s postupcima...
Vijest • 14.05.2005.

Naklada Zoro promovirala novu zbirku Enesa Kiševića

Osim na obicne vjernike Papa Ivan Pavao II. ostavio je veliki trag i na neke umjetnike. Jedan od njih je i hrvatski pjesnik Enes Kišević koji je ovih dana objavio svoju novu knjigu poezije "Samo s tobom sam ja", posvećene Ivanu Pavlu II., a koju je objavila Naklada Zoro.
Najava • 12.05.2005.

Nakon londonske eto i zagrebačke promocije "Hrvatskih noći"

Večeras (četvrtak, 12. svibnja) s početkom u 19:00 sati u HDLU (Trg žrtava fašizma bb) održati će se promocija hrvatskog izdanja zbornika “Hrvatske noći”. U predstavljanu knjige sudjelovat će Anna Davis, Tony White, Borivoj Radaković, Miljenko Jergović, Zoran Ferić, Gordan Nuhanović.
Vijest • 09.05.2005.

Ceres objavio nekoliko vrhunskih noviteta

Nakladnička kuća Ceres hvata dah – u knjižare stižu nove knjige Pascala Brucknera, Béle Hamvasa, Alberta Camusa... Iako je u posljednje vrijeme teško prognozirati što će na tržištu najbolje proći, najpotencijalniji je proljetni hit «Mađarski Hyperion» Béle Hamvasa, mada ni Brucknera, pa niti Camusa ne treba otpisati.
Najava • 09.05.2005.

Naklada Ljevak sve više i više - naklada

Naklada Ljevak posljednjih je godinu-dvije počela opravdavati ono “naklada” u svojem imenu, i očito da je “restrukturiranje” uredničke ekipe, dovođenjem i ponešto mlađih uredničkih snaga, učinilo da sve češće naslovi u izdanju ovog nakladnika završavaju i na top listama najprodavanijih knjiga. A u pripremi su i novi naslovi…
Vijest • 05.05.2005.

DPKM objavio tri nove besplatne elektroničke knjige

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta «Besplatne elektroničke knjige» tri nove knjige: knjigu pjesama «Sipine kosti» Tee Benčić Rimay, knjigu priča «Gospa s ljiljanima» Jasmine Blažić i roman «Čarobnjaci» Krešimira Pološkog.