Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Beck ×

Najava • 04.10.2023.

Zagrebački književni razgovori: 'Povijesni roman u digitalno doba'

Ovogodišnji Zagrebački književni razgovori održavaju se od 4. do 6. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, na temu 'Povijesni roman u digitalno doba'. U okviru Razgovora održat će se i predstavljanje knjiga austrijskih autorica Bettine Balàke i Ljube Arnautović.
Najava • 17.02.2023.

Predstavljanje knjige 'Jednorog u virtualnoj šumi' Borisa Becka

Nakladnička kuća Leykam international poziva na predstavljanje knjige 'Jednorog u virtualnoj šumi' autora Borisa Becka u prostorijama Društva hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/1, Zagreb), 17. veljače u 18 sati. Deseta knjiga Borisa Becka posvećena je razumijevanju digitalnih medija.
Kritika • 16.02.2023.

Boris Beck : Jednorog u virtualnoj šumi

Svijet kojemu se gadi čovjek, to je prava tema ove knjige. Svi oni dijelovi društvene strukture koji su u sebi čuvali čovjeka, to jest ideje onoga što bi čovjek prije svega mogao biti, a potom i trebao biti, danas kao vrag od tamjana od tih ideja bježe, a posljedično i od čovjeka samog, jer čovjek svoju bit može kratkoročno odrediti samo kao ideju, misao ili promjenjivu paradigmu.
Najava • 16.03.2022.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine i drugi eseji'

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine' održat će se u srijedu 16. ožujka u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Knjigu eseja koji su grupiran oko velikih društvenih tema 2020. godine u Hrvatskoj – epidemije i potresa u Zagrebu – predstavit će Dražen Klarić (urednik Večernjeg lista), Boris Beck (autor) i Eugenia Ehgartner (urednica).
Najava • 11.12.2019.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača'

Predstavljanje nove knjige Borisa Becka 'Posljednja noć velikog pripovjedača', fikcionalizirane biografije antičkog pripovjedača Ezopa, održat će se u srijedu, 11. prosinca u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Jadranka Brnčić, Grozdana Cvitan i Eugenia Ehgartner.
Najava • 28.05.2009.

Predstavljanje romana 'Ne bih o tome' Borisa Becka i Igora Rajkija

U četvrtak, 28. svibnja  2009. u 19 sati u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24) održat će se predstavljanje romana "Ne bih o tome" Borisa Becka i Igora Rajkija. Uz  autore, o knjizi će govoriti književni kritičar Boris Postnikov, ulomke iz romana čita Nina Violić, voditeljica je Jadranka Pintarić.
Vijest • 26.03.2009.

Novi roman Igora Rajkija i Borisa Becka 'Ne bih o tome'

Hrvatsko društvo pisaca i Jesenski i Turk objavili su roman Igora Rajkija i Borisa Becka "Ne bih o tome". Riječ je o satiri na hrvatske društvene, političke i književne prilike, romanu s ključem u kojemu se mogu prepoznati politički i književni akteri hrvatske svakodnevice čija je Metropola postala opasno mjesto za pisce i novinare.
Vijest • 10.03.2008.

HDP : Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga : Leipzig

Od 13. do 16. ožujka 2008. na Sajam knjiga u Leipzigu, kao gosti  Hrvatskog društva pisaca, putuju Boris Beck, Vlado Bulić i Dalibor Šimpraga. Voditelj programa je Nenad Popović, potpredsjednik HDP-a za međunarodnu suradnju.