Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Branko Čegec ×

Najava • 29.04.2014.

Predstavljanje izbora iz poezije Branka Čegeca 'Unatrag (2012-1980)'

U utorak, 29. travnja 2014. s početkom u 19:00 sati Meandarmedia predstavlja novu knjigu Branka Čegeca, izbor iz autorovog pjesničkog opusa pod nazivom "Unatrag". Na promociji sudjeluju: Miroslav Mićanović, Zvonko Maković, Krešimir Bagić, Tvrtko Vuković i Branko Čegec.
Najava • 09.11.2013.

Jutro poezije : Branko Čegec

Jutro poezije nakon duljeg izbivanja vraća se u okrilje stare zagrebačke krčme Pod starim krovovima (Basaričekova 9), te će već ovu subotu, 9. studenoga s početkom u 10 sati, ugostiti ovogodišnjeg dobitnika Goranovog vijenca Branka Čegeca. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Najava • 03.10.2013.

Promocija knjige poezije Krešimira Bagića 'Plaši li te moja boja'

Promocija nove knjige poezije Krešimira Bagića "Plaši li te moja boja" održat će se u četvrtak 3. listopada u 19:30 sati, u zagrebačkom cafeu U dvorištu. Odustanite od besmrtnosti i otiđite na promociju na kojoj će vas dočekati Krešimir Bagić, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Najava • 05.12.2012.

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Pun mjesec u Istanbulu'

Predstavljanje knjige pjesama Branka Čegeca "Pun mjesec u Istanbulu", održat će se u srijedu 5. prosinca u 19 sati, u Caféu u dvorištu u Zagrebu. O knjizi govore: Mihaela Majcen Marinić, Tvrtko Vuković, Senko Karuza (u dolasku), Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Kritika • 24.07.2012.

Branko Čegec : Pun mjesec u Istanbulu

I dok se slovima Istanbula prešetavaju Morales i Che, Čegec u knjizi munjevita ritma centrifugalno i centripetalno vrti koncepte lokalizama, regionalizama, kozmopolitizma, partikularnosti i univerzalnosti, jednome i različitome Svijeta u kojemu smo svi različiti i jednaki u isto vrijeme... Estetsko-politički angažman ove knjige rezonira poziv na (r)evoluciju u, kako to sugerira meksičko-američki esejist...
Vijest • 29.01.2006.

Vatreni u poeziji