Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darko Šeparović ×

Najava • 15.02.2017.

Književnost u Močvari: Pandžić, Šeparović i Novak

U sklopu programa Književnost u Močvari: Rani radovi gostuju Doris Pandžić (Rijeka), Darko Šeparović (Vela Luka/Zagreb) i Kristian Novak (Međimurje/Zagreb). Autori će čitati svoje radove, a usput će komentirati mlađu književnu scenu, zapažene debitantske knjige i književne prilike u trokutu Međimurje-Rijeka-Korčula.
Razgovor • 08.02.2016.

Darko Šeparović : Ljubav je juha od hobotnice

Svaki pisac mora podjednako osluškivati svoje suvremenike kao i, recimo, Marka Marulića, koji je davno prije bio glas generacije. Generacijski trenutak se osjeti u bilo kojem tekstu kojeg netko danas napiše. Sve napisano nastaje u određenom kontekstu, samo je pitanje hoće li tekst kao takav imati jednaku snagu kad se njegov kontekst promijeni, za sat-dva ili sto godina. To je možda granica dobre i loše...
Najava • 09.02.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot'

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot', dobitnika nagrade Na vrh jezika 2014/15, održat će se u utorak 9. veljače u caffe baru U dvorištu. Knjigu će uz autora predstaviti Dinko Kreho, Sven Popović i Kruno Lokotar.
Najava • 01.02.2016.

Knjiga ili život - raspored emitiranja (1.2. - 4.2.2016.)

U novim epizodama emisije Knjiga ili život saznat ćemo koja je to najveća tajna dječje književnosti u Hrvatskoj, upoznati pjesnika i arhitekta Darka Šeparovića, saznati kako promijeniti život po uputama Petera Sloterdijka i kako se protiv društvenih anomalija boriti satirom.