Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

DPKM ×

Vijest • 05.07.2006.

Rekordna čitanost besplatnih elektroničkih knjiga

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" tijekom prvog polugodišta tekuće godine deset novih naslova, što je rekordan broj objavljenih naslova od pokretanja projekta 2001. godine. Tu je rekordnu produkciju pratila i rekordna posjećenost, uvečana za 50%!
Najava • 07.03.2006.

Objavljeni besplatni Glamuzina i Brkljačić

DPKM je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavilo dvije nove besplatne elektroničke knjige: višestruko nagrađivanu, hvaljenu i prevođenu zbirku pjesama "Mesari" Drage Glamuzine i četvrtu zbirku pjesama Marija Brkljačića naslovljenu "Ne mogu ga gledati takvog". Galmuzinine "Mesare" izvorno je 2001. godine objavila zagrebačka Naklada MD. Trenutno je na mrežnim stranicama...
Vijest • 03.03.2006.

Besplatna knjiga dobitnika Nagrade Jutarnjeg lista 2005. godine

Knjiga priča "U što se zaljubljujemo" Romana Simića osvojila je Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u prošloj godini, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je besplatno elektroničko izdanje njegovog proznog prvijenca iz 2000. godine, zbirku priča "Mjesto na kojem ćemo provesti noć". Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige"...
Vijest • 23.02.2006.

Objavljeni besplatni Boris Buden i Roman Simić

DPKM je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavilo dvije nove besplatne elektroničke knjige: zbirku tekstova "Barikade" Borisa Budena i zbirku priča "Mjesto na kojem ćemo provesti noć" Romana Simića. Oba naslova prethodno su objavljena u tiskanom obliku. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 36 naslova.
Vijest • 11.01.2006.

Tri nove besplatne elektroničke knjige DPKM-a

DPKM je objavio tri nove besplatne elektroničke knjige: izabrane pjesme Sonje Manojlović "Upoznaj Lilit", zbirku poezije Krešimira Pintarića "Commedia" i zbornik tekstova "Anarhizam i nasilje". Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 34 naslova.