Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Drago Glamuzina ×

Kritika • 20.05.2024.

Drago Glamuzina : Noćni portir

Dnevnik je pisan 'uobičajeno dnevnički', stilski uglavnom 'ravno', 'pravocrtno', s većom pomnjom posvećenom tek završecima poglavlja kao takozvanim jakim mjestima. I prethodni Glamuzinin uradak, roman 'Drugi zakon termodinamike', imao je isti pristup jezično-stilskom sloju, to jest preferirao je 'običnost', uzdajući se u zanimljivost same naracije. 'Noćni dnevnik', ponešto možda neuobičajeno za...
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Noćni portir' Drage Glamuzine

Promocija knjige dnevničkih zapisa Drage Glamuzine 'Noćni portir' u kojoj autor opisuje svakodnevne trenutke poput susreta s prijateljima ili vremena provedenog s obitelji i ženom 's kojom odnedavno spava', održat će se u utorak, 14. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će o knjizi govoriti Đurđica Čilić, Zoran Ferić, Ivica Prtenjača i autor.
Kritika • 26.07.2023.

Drago Glamuzina : Crni zec

Utisak s kojim se dio ljubitelja Glamuzinine poezije zasigurno neće složiti glasio bi: najbolji su trenuci njegova dosadašnjeg opusa oni u kojima, a u korist intimističkog pisanja o porodici, opsesija seksom pada u drugi plan ili biva posve izostavljena. Spomenuti je korpus pjesama utoliko izvedbeno znatno uvjerljiviji od pjesama koje vonjaju po krvi, znoju i spermi.
Najava • 25.05.2023.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Život s maskom' Damira Šodana

Damira Šodan predstavlja svoju zbirku pjesama 'Život s maskom' u četvrtak, 25. svibnja u Kinoteka Baru u Zagrebu. Zaputite se sa Šodanom u Juárez, u tome će vam pomoći Slaven Jurić i Drago Glamuzina.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak'

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak' održat će se u četvrtak 23. veljače u Kinoteka baru u Zagrebu. Ovaj roman, ujedno i veliki esej o gotovo pola stoljeća života u Zagrebu, uz autoricu će predstaviti Ingrid Šafranek, Darija Žilić, Lada Žigo i Drago Glamuzina.
Najava • 23.09.2021.

Počinje deveti KaLibar bestiVal u Varaždinu

Deveti KaLibar bestiVal u Varaždinu donosi svečanu dodjelu Nagrade Post scriptum Vandi Petanjek, premijerno će biti predstavljene zbirka poezije Senke Kapetanović i zbirka priča Mladena Kopjara, a predstavit će se i dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike Vida Sever, Marko Presečki te Nada Gašić i Drago Glamuzina.
Razgovor • 11.05.2021.

Drago Glamuzina : Ne pišem da bih bilo koga liječio, ni druge ni sebe

Ne mislim da književnost ima neku drugu svrhu izvan sebe, ni odgojnu, ni revolucionarnu, ni terapeutsku. Ne vidim je kao sredstvo da se njome bilo što postigne. Ona svojim jezikom gradi svijet koji se ne može u potpunosti opisati ni na jedan drugi način, pa ni jezikom književne znanosti. Pritom, ona ne govori jednoznačno pa svaki čitatelj u taj svijet ulazi na svoj način.