Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Edo Popović ×

Najava • 25.05.2017.

ZBF diskusija : Pravo ili obaveza pisca?

Panel diskusija 'Pravo ili obaveza pisca?' održat će se na Zagreb Book Festivalu u četvrtak 25. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. O temi će razgovarati Edo Popović, Franz Hammerbacher i Slađana Bukovac. Razgovor moderira Boris Postnikov.
Najava • 01.12.2016.

G • točka: Grad u Gavelli : Jukić Pranjić, Popović, Rundek

Novo izdanje G • točke, druge večeri novog kulturnog projekta u srcu Zagreba, ugostit će jednu od najaktivnijih hrvatskih stripašica i animatorica Irenu Jukić Pranjić, klasika hrvatske proze Edu Popovića i jednog od najuspješnijih domaćih glazbenika, Darka Rundeka.
Najava • 05.04.2016.

Murjak u vlaku Beograd-Zagreb

Franz Dobler je 2015. godine za svoj roman 'Murjak u vlaku' dobio Njemačku nagradu za najbolji kriminalistički roman. Sada će se i sam Franz Dobler ukrcati u vlak i doputovati iz Beograda u Zagreb, gdje je gost Književnog caféa u Goethe-Institutu, te se u razgovoru s piscem i urednikom Edom Popovićem predstaviti zagrebačkoj književnoj publici.
Najava • 25.09.2015.

Edo Popović gostuje na književnoj tribini Čazmanski pARTy

Edo Popović predstavit će svoj najnoviji roman 'Mjesečev meridijan', a osim o književnosti bit će riječi o Velebitu, hodanju, odnosu čovjeka i prirode, čovjeka prema čovjeku... sve popraćeno projekcijom Edinih fotografija.
Kritika • 16.07.2015.

Edo Popović : Mjesečev meridijan

Problematizirajući pitanje čovjeka u post-industrijskom svijetu 'Mjesečev meridijan' Ede Popovića zaokupljen je pitanjima slobode i potragom za prostorom onkraj mitotvornih magli različitih predznaka.
Kolumna • 16.06.2013.

Gdje je to kući?

Najava • 11.04.2013.

Promocija knjige 'U Velebitu' Ede Popovića

Izdavačka kuća Libricon i Gradska knjižnica Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) organiziraju u četvrtak 11. travnja 2013. s početkom u 19,30 sati promociju nove knjige Ede Popovića "U Velebitu". U knjizi se sudaraju iskustva hodača planinom nekada i sada, razmišljanja Ede Popovića i Miroslava Hirza, te fotografije Radivoja Simonovića.
Kolumna • 08.04.2013.

Besmrtnost je uvjetna

Poput svih drugih stvari i pojava i književna djela lišena su apsolutne, "objektivne" vrijednosti; a "dobro" i "loše", "vrijedno" i "bezvrijedno" puki su konstrukti ljudskog uma. Vrijednost književnim djelima daju (i osporavaju je) drugi: čitatelji, kritičari, obrazovne institucije, Akademije, novinari, žiriji... Da ništa od onoga što priroda stvori, a čovjek proizvede, nije vječno - ne treba posebno...
Kolumna • 28.03.2013.

O starozavjetnim prorocima i drugim čudima hrvatske kulture

Nikakva gostujuća izložba nekog muzeja, pa ni ovog pariškog Picassovog, ne može se mjeriti ni uspoređivati s onim što živa kultura jedne zemlje, bila ona i mala Hrvatska, proizvede uz potporu ne deset, već jednoga jedinog godišnjeg proračuna za kulturu. Picasso je mrtav, napravio je što je imao, kultura (svjetska, europska, hrvatska...) i dalje buja i živi, doduše ovisno o tome tko raspolaže novcem iz...