Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Edo Popović ×

Najava • 04.10.2012.

Novu sezonu književne Bookvice otvara Edo Popović

Nakon četveromjesečne ljetne stanke ovoga će četvrtka 4. listopada započeti nova, četvrta po redu sezona književnog programa BOOKVICA u splitskom klubu „Quasimodo“. Novu sezonu književne Bookvice otvara gostovanje Ede Popovića, jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih autora.
Videoteka • 16.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 3. i 4. epizoda: Krešo Bagić i Edo Popović

Početkom 2011. godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Večeras vam skrećemo pažnju na dvije "epizode", 3. u kojoj je gostovao Krešimir Bagić i 4. u kojoj je gost bio Edo Popović.
Najava • 25.05.2012.

Simić Bodrožić, Sajko, Savičević Ivančević i Popović na Fontane Festivalu

Putopisna književnost je očito "in" i kod nas i u svijetu, jer je to tema i ovogodišnjeg Fontane Festivala koji se od 24. do 28. svibnja održava u njemačkom gradu Neuruppinu (80 km sjevernije od Berlina), rodnom mjestu Theodora Fontanea (njemačkog Flauberta). Za nas je posebno značajno to što na Fontane Festivalu ove godine gostuje i četvero hrvatskih autora: Ivana Simić Bodrožić, Ivana Sajko, Olja...
Najava • 26.01.2012.

Edo Popović predstavlja 'Lomljenje vjetra' u knjižnici u Zapruđu (Novi Zagreb)

Program nastupa novozagrebačkih autora u zapruđanskoj Knjižnici Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1G, Novi Zagreb) nastavlja se u četvrtak 26. siječnja u 18 sati predstavljanjem najnovijeg romana Ede Popovića "Lomljenje vjetra" (OceanMore, 2011.). Moderatorica tribine je Maja Hrgović.
Kritika • 27.12.2011.

Edo Popović : Lomljenje vjetra

Urbani okoliš ispunjen likovima s društvene margine, autsajderima u sistemu, onima čiji je identitet u pozadini burnih društvenih promjena ozbiljno poljuljan. U referencijalnom sloju tog  tranzicijskog urbaniteta nalazi se Zagreb podijeljen zidom. On je amblem društvene anomalije dok je prostor Velebita unutar kojega se okuplja paralelna postratna priča, mjesto suprotnoga predznaka. U ovome romanu...
Vijest • 25.04.2008.

Edo Popović predstavljao Hrvatsku na 'Noći knjiga' u Madridu

Povodom Međunarodnog dana knjige, u srijedu je u Madridu održano treće izdanje 'Noći knjiga' (La noche de los libros) - manifestacije koja okuplja brojna događanja vezana uz knjigu, na kojima je sudjelovalo 187 pisaca iz Španjolske i inozemstva. Hrvatsku je u sklopu programa 'Café Europa' predstavljao Edo Popović.
Najava • 27.11.2007.

Predstavljanje nove knjige Delimira Rešickog

Predstavljanje nove zbirke priča Delimira Rešickog «UBOŽNICA ZA UTVARE» održati će se u utorak, 27. studenog 2007. u 18 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu. «Ubožnicu za utvare» će predstaviti: Jagna Pogačnik, književna kritičarka, Edo Popović, urednik Biblioteke 21 te, sam autor, Delimir Rešicki.
Vijest • 12.07.2007.

Edo Popović na Brechtovom festivalu

Edo Popović će gostovati na Brechtovom festivalu (Augsburg Brecht Connected) koji se od 12-15. srpnja održava u Augsburgu u Njemačkoj. Popović će 12. srpnja, u društvu s Jurijem Andrukovičem (Ukrajina), Herthom Müller (Njemačka) i Moritzom Rinkeom (Njemačka), nastupiti uživo na Bayern2Radiu u posebnoj emisiji 'Radio večer za Brechta' i 14. srpnja na tribini s dvojicom njemačkih pisaca, Moritzom Rinke...