Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europea u dvorištu ×

Najava • 22.09.2015.

Slovenska spisateljica Nataša Kramberger otvara festival Europea u dvorištu

Slovenska spisateljica Nataša Kramberger prva je gošća ovogodišnjeg festivala Europea u dvorištu. Tema susreta je 'Tko govori, tko piše?' a povod njezin roman 'Nebo u kupinama', nagrađen nagradom Europske unije za književnost.
Vijest • 14.09.2015.

Treća Europea u Dvorištu dovodi četvero europskih autora

Od rujna do listopada 2015. u Zagrebu će gostovati četiri značajna i nagrađivana europska autora: Nataša Kramberger (Slovenija), Afonso Cruz (Portugal), Tomáš Zmeškal (Češka) i Cristian Crusat (Španjolska).
Najava • 10.12.2014.

Europea u Dvorištu : Colm Tóibín

Zadnji gost ovogodišnje Europee u Dvorištu jedan je od najpopularnijih suvremenih irskih pisaca Colm Tóibín. U sklopu gostovanja, u srijedu 10. prosinca, održat će se tribina pod nazivom 'Je li povratak moguć?' na kojoj će biti govora o njegovim knjigama 'Brooklyn' i 'Evanđelje po Mariji'. S autorom i gostima tribine, Stipom Grgasom i Paulom O'Gradyjem, moderatorica Ivana Simić Bodrožić razgovarat će o...
Najava • 05.11.2014.

Europea u Dvorištu : Coen Simon

U sklopu ovogodišnjeg festivala Europea u Dvorištu održat će se tribina Čežnja kao smisao života na kojoj će gostovati nizozemski filozof Coen Simon, autor knjige 'Čekajući sreću : Filozofija čežnje'. Zašto smisao životu ne daje njezino ispunjenje, nego čežnja sama, saznajte u srijedu 5. studenoga, u zagrebačkom cafeu U Dvorištu.
Vijest • 29.10.2014.

Europea u Dvorištu zagrebačkoj publici predstavila Rãzvana Rãdulescua

Održana je treća po redu književna tribina u sklopu ovogodišnje književne manifestacije 'Europea u Dvorištu' koja je ugostila poznatog rumunjskog pisaca i scenarista Rãzvana Rãdulescua. Tribina je bila posvećena kako njegovom književnom tako i filmskom stvaralaštvu, a sve to uz 'Život i djelo Ilije Cazanea'.
Najava • 05.11.2013.

Europea u Dvorištu : John Boyne

Irski književnik John Boyne sljedeći je gost Europee u Dvorištu, a zagrebačkoj će se publici predstaviti na tribini "Utjeha kukavičluka ili hrabrosti", koja će se u utorak 5. studenoga održati u cafeu 'U Dvorištu'. Na tribini će se razgovarati o antimilitarizmu i pacifizmu, te o tome što znači biti ljudsko biće u ekstremnim ratnim uvjetima.
Najava • 17.10.2013.

Europea u Dvorištu : Ece Temelkuran

Ece Temelkuran, jedna od najpoznatijih turskih književnica, novinarki i političkih komentatorica gostuje u Zagrebu, gdje će govoriti o tursko-armenskom sukobu i svojoj knjizi "Planina boli: S onu stranu tursko-armenskoga sukoba". Tribina "Sukob ili zajednička kob" održat će se u četvrtak 17. listopada u zagrebačkom cafeu 'U Dvorištu'.
Najava • 26.09.2013.

EUROPEA u Dvorištu

Od rujna do prosinca 2013. u Zagrebu će gostovati pet značajnih i nagrađivanih europskih autora, književnik Miloš Urban, Olga Tokarczuk, John Boyne, Ahmet Ümit i poznata turska novinarka i aktivisticu Ece Temelkuran. U opuštenoj atmosferi kafea “U Dvorištu", razgovarat će se o raznim europskim i domaćim temama i idejama. Sve to omogućit će nam “EUROPEA u Dvorištu”, u organizaciji Naklade Ljevak.