Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 02.06.2017.

Angolski pisac Ondjaki predstavlja 'Prozirne'; FEKP se zatvara u stilu G • točke

Angolski pisac Ondjaki predstavit će svoju knjigu 'Prozirni' na 16. Festivalu europske kratke priče, u petak 2. lipnja u klubu Booksa. Festival se zatvara u Gaveli na još jednoj G • točki, posvećenoj ženskoj kratkoj priči i književnicama; gostuju: Asja Bakić, Bronka Nowicka i Igiaba Scego.
Najava • 30.05.2017.

FEKP : Igiaba Scego, Chika Unigwe, Lucy Caldwell

Iz programa Festivala europske kratke priče izdvajamo 'Sat u radionici priče' na kojem će Lucy Caldwell i Ivana Rogar razgovarati o svojem iskustvu pisanja kratke priče. U Talijanskom institutu za kulturu gostuje talijansko-somalska autorica Igiaba Scego, a u Klubu Booksa nigerijska i belgijska spisateljica s američkom adresom Chika Unigwe. Večer završava čitanjem i dodjelom nagrade FEKP-a za kratku priču.
Najava • 31.05.2017.

FEKP : Hassan Blasim predstavlja knjigu 'Irački Krist i druge priče'

Irački pisac Hassan Blasim u srijedu 31. svibnja na 16. Festivalu europske kratke priče predstavlja knjigu 'Irački Krist i druge priče'. U Kaptol Boutique Cinema (dvorana 5) s nagrađivanim iračko-finskim autorom razgovara ponajbolji hrvatski pisac priča Zoran Ferić, uz moderiranja Seida Serdarevića.
Najava • 28.05.2017.

Otvorenje 16. Festivala europske kratke priče

16. Festival europske kratke priče otvara se u nedjelju 28. svibnja u zagrebačkom Kazalištu Gavella čitanjem i razgovorom s dvoje izvanrednih pisaca i međunarodno nagrađivanih pripovjedača: Janice Galloway, jednom od najcjenjenijih škotskih i britanskih autorica danas i DBC Pierrom, australskim piscem i dobitnikom Bookerove nagrade. Razgovor će voditi Roman Simić.
Vijest • 18.05.2017.

Gosti Festivala europske kratke priče 2017.

Festival europske kratke priče, jedan od naših najdugovječnijih festivala u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada. Oni su: Hassan Blasim, Lucy Caldwell, Janice Galloway, Guillermo Martinez, Rosa Montero, Bronka Nowicka, Ondjaki, Jose Luis Peixoto, DBC Pierre, Eider Rodriguez, Chika Unigwe... Više o njima u nastavku...
Najava • 01.06.2016.

Predstavljanje knjige Andrésa Neumana 'Razgovori nasamo'

U sklopu Festivala europske kratke priče u Zagrebu gostuje španjolsko-argentinski pisac Andrés Neuman koji će u srijedu, 1. lipnja predstaviti svoj roman 'Razgovori nasamo'. O knjizi koja progovara o bolesti i seksu, roditeljstvu i smrti, a ponajviše o ljubavi koja dolazi u najnevjerojatnijim oblicima s autorom razgovaraju Tanja Tolić i Nermina Husković.
Najava • 20.05.2016.

Knjiga za van 2.0. i književni kviz kao uvod u 15. FEKP

Druga po redu Knjiga za van održat će se na Trgu Marka Marulića u petak 20. svibnja od 17 do 20 sati. Dođite s knjigom koju trenutno čitate, sami, s prijateljima, ponesite dekicu, otkrijte koje su knjige hrvatski pisci donijeli, sjednite na travu i čitajte. No to nije sve, uz čitanje na travi moći ćete provjeriti i svoje književno znanje, na književnom kvizu u 18 sati.