Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 28.05.2017.

Predstavljeni autori i program 16. Festivala europske kratke priče

Festival europske kratke priče održat će se od 28. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Preko trideset autora iz dvanaest zemalja nastupit će na četrdesetak događanja – čitanja, tribina, razgovora, promocija knjiga, koncerata... Tema ovogodišnjeg Festivala je luka Europa a naglasak je na afričko-europskim književnim dodirima i utjecaju iskustava života na tim kontinentima na pričanje priča i...
Najava • 28.05.2017.

Festival europske kratke priče : Luka Europa

Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada – od nagrade Man Booker, preko nagrade Planeta i Independent, pa sve do ostalih uglednih priznanja za književnost na engleskom, poljskom, portugalskom, španjolskom i talijanskom jeziku.
Vijest • 03.05.2017.

Festival europske kratke priče raspisao novi Natječaj za kratku priču

Festival europske kratke priče i ove godine raspisuje natječaj za kratku priču. Festival će se održati u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine, a ovogodišnja tema natječaja je Različitost: slobodna tema. Natječaj je otvoren do 16. svibnja u ponoć.
Najava • 02.06.2016.

FEKP : Razgovor s meksičkom književnom zvijezdom Yurijem Herrerom

Razgovor s meksičkim autorom Yurijem Herrerom, jednim od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora održat će se u četvrtak 2. lipnja u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.
Najava • 01.06.2016.

Predstavljanje knjige Andrésa Neumana 'Razgovori nasamo'

U sklopu Festivala europske kratke priče u Zagrebu gostuje španjolsko-argentinski pisac Andrés Neuman koji će u srijedu, 1. lipnja predstaviti svoj roman 'Razgovori nasamo'. O knjizi koja progovara o bolesti i seksu, roditeljstvu i smrti, a ponajviše o ljubavi koja dolazi u najnevjerojatnijim oblicima s autorom razgovaraju Tanja Tolić i Nermina Husković.
Vijest • 26.04.2016.

Otvoren natječaj za kratku priču 15. FEKP-a

Festival europske kratke priče (FEKP) povodom svog 15. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja 2016. raspisuje natječaj za kratku priču. Ovogodišnja je tema natječaja 'O granicama: slobodna tema'. Natječaj je otvoren od 19. travnja do 9. svibnja 2016.
Najava • 04.06.2015.

14. FEKP opušta se u Rijeci do završnice u petak u Zagrebu

14. Festival europske kratke priče nastavlja s programom u Rijeci, a zatim se u petak, 5. lipnja festivalska karavana vraća u Zagreb. Zadnjeg dana Festivala predstavit će se Lionel Shriver, Alberto Manguel i Leopoldo Brizuela. Program završava večernjim čitanjem u VIP klubu.