Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Vijest • 18.05.2017.

Gosti Festivala europske kratke priče 2017.

Festival europske kratke priče, jedan od naših najdugovječnijih festivala u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada. Oni su: Hassan Blasim, Lucy Caldwell, Janice Galloway, Guillermo Martinez, Rosa Montero, Bronka Nowicka, Ondjaki, Jose Luis Peixoto, DBC Pierre, Eider Rodriguez, Chika Unigwe... Više o njima u nastavku...
Najava • 28.05.2017.

Predstavljeni autori i program 16. Festivala europske kratke priče

Festival europske kratke priče održat će se od 28. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Preko trideset autora iz dvanaest zemalja nastupit će na četrdesetak događanja – čitanja, tribina, razgovora, promocija knjiga, koncerata... Tema ovogodišnjeg Festivala je luka Europa a naglasak je na afričko-europskim književnim dodirima i utjecaju iskustava života na tim kontinentima na pričanje priča i...
Najava • 28.05.2017.

Festival europske kratke priče : Luka Europa

Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada – od nagrade Man Booker, preko nagrade Planeta i Independent, pa sve do ostalih uglednih priznanja za književnost na engleskom, poljskom, portugalskom, španjolskom i talijanskom jeziku.
Vijest • 03.05.2017.

Festival europske kratke priče raspisao novi Natječaj za kratku priču

Festival europske kratke priče i ove godine raspisuje natječaj za kratku priču. Festival će se održati u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine, a ovogodišnja tema natječaja je Različitost: slobodna tema. Natječaj je otvoren do 16. svibnja u ponoć.
Najava • 02.06.2016.

FEKP : Razgovor s meksičkom književnom zvijezdom Yurijem Herrerom

Razgovor s meksičkim autorom Yurijem Herrerom, jednim od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora održat će se u četvrtak 2. lipnja u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.
Vijest • 02.05.2016.

Bliži nam se Festival europske kratke priče 2016.

Festival europske kratke priče održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Osijeku. Svoje petnaesto izdanje Festival će proslaviti temom o granicama i njihovim prelascima, u društvu pisaca s četiriju kontinenata. Hassan Blasim (Irak/Finska), Rumena Bužarovska (Makedonija), Afonso Cruz (Portugal)... samo su neki od gostiju Festivala.
Vijest • 05.06.2015.

Najbolja kratka priča FEKP-a je 'Kad su divovi hodali zemljom' Zorana Pilića

'Kad su divovi hodali zemljom' autora Zorana Pilića najbolja je kratka priča natječaja Festivala europske kratke priče i Centra za kreativno pisanje.