Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 04.06.2015.

14. FEKP opušta se u Rijeci do završnice u petak u Zagrebu

14. Festival europske kratke priče nastavlja s programom u Rijeci, a zatim se u petak, 5. lipnja festivalska karavana vraća u Zagreb. Zadnjeg dana Festivala predstavit će se Lionel Shriver, Alberto Manguel i Leopoldo Brizuela. Program završava večernjim čitanjem u VIP klubu.
Najava • 03.06.2015.

Program četvrtog dana (srijeda) 14. Festivala europske kratke priče

14. Festival europske kratke priče u srijedu, 3. lipnja seli u Rijeku, što ne znači da u potpunosti napušta Zagreb. Program će se odvijati i u jednom i u drugom gradu, a koje vas sve zanimljivosti očekuju, pročitajte u nastavku.
Najava • 02.06.2015.

Program trećeg dana (utorak) 14. Festivala europske kratke priče

Treći dan (utorak) 14. FEKP-a donosi razgovor s meksičkim autorima Valeriom Luiselli i Álvarom Enrigueom o tome zašto nam je Mexiko važan. Bit će i puno čitanja i zanimljivih razgovora i tema a tu je i dodjela nagrade FEKP-a za kratku priču.
Najava • 31.05.2015.

Otvorenje i program za ponedjeljak 14. Festivala europske kratke priče

Otvorenje i početak programa 14. Festivala europske kratke priče održat će se u nedjelju 31. svibnja na terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu. Program se nastavlja u ponedjeljak 1. lipnja predstavljanjem autora, razgovorima i večernjim čitanjem u opuštenoj atmosferi Polukružne dvorane Teatra &TD.
Najava • 31.05.2015.

14. Festival europske kratke priče

14. Festival europske kratke priče otvorit će dobitnica nagrade Orange Lionel Shriver, nova zvijezda meksičke književnosti Valeria Luiselli i nagrađivani hrvatsko-kanadski književnik Josip Novakovich, 31. svibnja u 20 sati na terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).
Najava • 28.05.2014.

Brazil dolazi u Hrvatsku na 13. Festival europske kratke priče

Zemlja partner ovogodišnjeg 13. Festivala europske kratke priče je Brazil, no na festivalu neće gostovati samo suvremeni brazilski pisci (João Anzanello Carrascoza, João Paulo Cuenca, Ana Paula Maia i Paula Parisot) već i američki autor Davida Vann, austrijski književnik i esejist Robert Menasse, nizozemski autor Tommy Wiering, njemačka autorica hrvatskih korijena Marica Bodrožić i dr. Naravno, biti će...
Najava • 01.06.2014.

13. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Šibeniku

Festival europske kratke priče, najstariji europski festival posvećen kratkoj formi, po trinaesti će put od 1. do 6. lipnja na domaćim pozornicama spojiti vrhunske svjetske i ponajbolje hrvatske kratkopričaše. Nakon Irske, Škotske, Katalonije, Nizozemske i Velsa, zemlja partner 13. FEKP-a je Brazil, a gradovi domaćini su Zagreb i Šibenik.
Vijest • 16.04.2014.

Natječaj FEKP-a za najbolju kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'

13. Festival europske kratke priče, koji će se održati od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'. Natječaj je otvoren od 15. travnja, a zatvara se 15. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje. Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana...