Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 29.05.2016.

Festival europske kratke priče u Zagrebu i Osijeku

Petnaesto izdanje Festivala europske kratke priče održat će se u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja. Ugostit će dvadeset i osam pisaca s četiriju kontinenata koji će promišljati granice i zabrane, a sve počinje svečanim otvorenjem u Laubi.
Vijest • 02.05.2016.

Bliži nam se Festival europske kratke priče 2016.

Festival europske kratke priče održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Osijeku. Svoje petnaesto izdanje Festival će proslaviti temom o granicama i njihovim prelascima, u društvu pisaca s četiriju kontinenata. Hassan Blasim (Irak/Finska), Rumena Bužarovska (Makedonija), Afonso Cruz (Portugal)... samo su neki od gostiju Festivala.
Vijest • 26.04.2016.

Otvoren natječaj za kratku priču 15. FEKP-a

Festival europske kratke priče (FEKP) povodom svog 15. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja 2016. raspisuje natječaj za kratku priču. Ovogodišnja je tema natječaja 'O granicama: slobodna tema'. Natječaj je otvoren od 19. travnja do 9. svibnja 2016.
Vijest • 05.06.2015.

Najbolja kratka priča FEKP-a je 'Kad su divovi hodali zemljom' Zorana Pilića

'Kad su divovi hodali zemljom' autora Zorana Pilića najbolja je kratka priča natječaja Festivala europske kratke priče i Centra za kreativno pisanje.
Najava • 04.06.2015.

14. FEKP opušta se u Rijeci do završnice u petak u Zagrebu

14. Festival europske kratke priče nastavlja s programom u Rijeci, a zatim se u petak, 5. lipnja festivalska karavana vraća u Zagreb. Zadnjeg dana Festivala predstavit će se Lionel Shriver, Alberto Manguel i Leopoldo Brizuela. Program završava večernjim čitanjem u VIP klubu.
Najava • 08.05.2015.

Knjiga za van - čitanje na otvorenom

Festival europske kratke priče poziva vas u petak 8. svibnja u 17 sati u zagrebački park Zrinjevac na veliko zajedničko čitanje. Dođite s knjigom koju trenutno čitate, sami ili s prijateljima, sjednite na travu i – čitajte.
Vijest • 03.06.2014.

P. Ćorić, V. Bulatović i Ž. Periš pobjednici FEKP-ovog natječaja za kratku priču

Eto nam i dobitnika FEKP-ovog natječaja za kratku priču: 1. nagrada Petar Ćorić "Pripremajući Suicide Party"; 2. nagrada Vladimir Bulatović "Dobri plastični vojnik Hans" i 3. nagrada Želimir Periš "Dvaput godišnje" Čestitamo!