Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 03.06.2015.

Program četvrtog dana (srijeda) 14. Festivala europske kratke priče

14. Festival europske kratke priče u srijedu, 3. lipnja seli u Rijeku, što ne znači da u potpunosti napušta Zagreb. Program će se odvijati i u jednom i u drugom gradu, a koje vas sve zanimljivosti očekuju, pročitajte u nastavku.
Najava • 02.06.2015.

Program trećeg dana (utorak) 14. Festivala europske kratke priče

Treći dan (utorak) 14. FEKP-a donosi razgovor s meksičkim autorima Valeriom Luiselli i Álvarom Enrigueom o tome zašto nam je Mexiko važan. Bit će i puno čitanja i zanimljivih razgovora i tema a tu je i dodjela nagrade FEKP-a za kratku priču.
Najava • 31.05.2015.

Otvorenje i program za ponedjeljak 14. Festivala europske kratke priče

Otvorenje i početak programa 14. Festivala europske kratke priče održat će se u nedjelju 31. svibnja na terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu. Program se nastavlja u ponedjeljak 1. lipnja predstavljanjem autora, razgovorima i večernjim čitanjem u opuštenoj atmosferi Polukružne dvorane Teatra &TD.
Najava • 31.05.2015.

14. Festival europske kratke priče

14. Festival europske kratke priče otvorit će dobitnica nagrade Orange Lionel Shriver, nova zvijezda meksičke književnosti Valeria Luiselli i nagrađivani hrvatsko-kanadski književnik Josip Novakovich, 31. svibnja u 20 sati na terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).
Najava • 08.05.2015.

Knjiga za van - čitanje na otvorenom

Festival europske kratke priče poziva vas u petak 8. svibnja u 17 sati u zagrebački park Zrinjevac na veliko zajedničko čitanje. Dođite s knjigom koju trenutno čitate, sami ili s prijateljima, sjednite na travu i – čitajte.
Najava • 01.06.2014.

13. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Šibeniku

Festival europske kratke priče, najstariji europski festival posvećen kratkoj formi, po trinaesti će put od 1. do 6. lipnja na domaćim pozornicama spojiti vrhunske svjetske i ponajbolje hrvatske kratkopričaše. Nakon Irske, Škotske, Katalonije, Nizozemske i Velsa, zemlja partner 13. FEKP-a je Brazil, a gradovi domaćini su Zagreb i Šibenik.
Vijest • 16.04.2014.

Natječaj FEKP-a za najbolju kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'

13. Festival europske kratke priče, koji će se održati od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'. Natječaj je otvoren od 15. travnja, a zatvara se 15. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje. Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana...
Najava • 26.05.2013.

12. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Varaždinu

12. Festival europske kratke priče održat će se 26. - 31. svibnja u Zagrebu i Varaždinu, a ugostit će preko dvadeset najboljih svjetskih pisaca iz petnaest zemalja. Festival će službeno otvoriti Owen Martell (Vels), Josip Novakovich (Kanada) i Keith Ridgway (Irska) 26. svibnja u 20 sati u književnom klubu Booksa.