Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Vijest • 01.06.2014.

Pročitajte 15 priča koji se ušle u finale Natječaja FEKP-a za kratku priču

Podsjetimo: 13. Festival europske kratke priče, koji se održava od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokrenuo je natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'. Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču bila je: ‘Što imaš u džepu?', a pisati se moglo o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili...
Najava • 28.05.2014.

Brazil dolazi u Hrvatsku na 13. Festival europske kratke priče

Zemlja partner ovogodišnjeg 13. Festivala europske kratke priče je Brazil, no na festivalu neće gostovati samo suvremeni brazilski pisci (João Anzanello Carrascoza, João Paulo Cuenca, Ana Paula Maia i Paula Parisot) već i američki autor Davida Vann, austrijski književnik i esejist Robert Menasse, nizozemski autor Tommy Wiering, njemačka autorica hrvatskih korijena Marica Bodrožić i dr. Naravno, biti će...
Najava • 01.06.2014.

13. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Šibeniku

Festival europske kratke priče, najstariji europski festival posvećen kratkoj formi, po trinaesti će put od 1. do 6. lipnja na domaćim pozornicama spojiti vrhunske svjetske i ponajbolje hrvatske kratkopričaše. Nakon Irske, Škotske, Katalonije, Nizozemske i Velsa, zemlja partner 13. FEKP-a je Brazil, a gradovi domaćini su Zagreb i Šibenik.
Vijest • 16.04.2014.

Natječaj FEKP-a za najbolju kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'

13. Festival europske kratke priče, koji će se održati od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'. Natječaj je otvoren od 15. travnja, a zatvara se 15. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje. Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana...
Najava • 26.05.2013.

12. Festival europske kratke priče u Zagrebu i Varaždinu

12. Festival europske kratke priče održat će se 26. - 31. svibnja u Zagrebu i Varaždinu, a ugostit će preko dvadeset najboljih svjetskih pisaca iz petnaest zemalja. Festival će službeno otvoriti Owen Martell (Vels), Josip Novakovich (Kanada) i Keith Ridgway (Irska) 26. svibnja u 20 sati u književnom klubu Booksa.
Najava • 01.06.2010.

C.K Stead i Elizabeth Strout na FEKP-u

U utorak 1. lipnja 2010., na Festivalu europske kratke priče očekuju vas brojna događanja, od kojih izdvajamo predstavljanja knjiga novozelanđanskog pisca C.K Steada, te američke Pulitzerovke Elizabeth Strout, kao i predstavljanje nove knjige Senka Karuze.Nakon toga slijede večernja čitanja u polukružnoj dvorani SC-a!
Najava • 30.05.2010.

Započinje najveća književna fešta - Festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče ove će se godine održati se od 30. svibnja do 4. lipnja 2010. godine u Zagrebu i Rijeci, a neslužbeno otvorenje dogodit će se u nedjelju 30. svibnja, tradicionalnim programom Hrvatski pisci kuhaju, nakon čega slijedi Katalonska književna fešta! Dođite!
Najava • 30.05.2010.

Deveti Festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče ove će se godine održati se od 30. svibnja do 4. lipnja 2010. godine u Zagrebu i Rijeci, a deveto izdanje ovog opuštenog književnog događanja, osim po nastupima američke Pulitzerovke Elizabeth Strout, pamtit će se i po cijelom nizu programa i predstavljanja najpoznatijih inozemnih pisaca.