Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 27.05.2009.

Uskoro Festival europske kratke priče

U srijedu, 27. svibnja 2009. u  11.00 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održat će se tiskovna konferencija povodom najave 8. Festivala europske kratke priče, koji će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja 2009. u Zagrebu i Zadru. Najpopularniji (i najbolji) književni festival u Hrvatskoj predstavit će organizator festivala, Roman Simić Bodrožić.
Najava • 06.06.2008.

FEKP : Čitanje u Booksi i zatvaranje Festivala

U petak, 6. lipnja 2008. s početkom u 20 sati u Booksi u Zagrebu, u sklopu Festivala europske kratke priče u programu 'Ladies' Night', nastupaju nizozemska autorica Sanneke Van Hassel, i dvije škotske autorice Laura Hird i Susie Maguire. Nakon čitanja i druženja s autoricama slijedi party - Zatvaranje FEKP 2008.  i koncert grupe Olovni ples.
Najava • 27.05.2008.

Bliži se Festival europske kratke priče

7. Festival europske kratke priče ove se godine održava od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Dubrovniku. Festivalski program i ove godine uključuje predstavljanje ponajboljih europskih i domaćih autora, autorsko čitanje priča, prevoditeljske radionice, okrugle stolove, druženja pisaca i prevoditelja s publikom i druge akcije. Novost festivala je uvođenje zemlje partnera, Škotske!
Najava • 05.06.2007.

FEKP : Danas, sutra, prekosutra

U okviru Festivala europske kratke priče danas će se u Zagrebu održati dva predstavljanja: Juan Manuel de Prada će u 18 sati predstaviti knjigu «Pičke» a Régis Jauffret u 19.30 «Autobiografiju» (Profil Megastore), dok će se u 18 sati u Booksi, kroz čitanja, predstaviti Rana Dasgupta i Hallgrímur Helgason a David Albahari, Fflur Dafydd, Franziska Gerstenberg, Damir Miloš, DBC Pierre, Ton Rozeman, Mima...
Najava • 12.05.2006.

FEKP se odjavljuje promocijom knjige i izložbom fotografija

Posljednji dan "Festivala europske kratke priče" donosi nam promociju knjige "Plavi ponedjeljci" Arnona Grunberga, mladog nizozemskog autora danas jednog od svjetski najčitanijih mladih europskih autora, te izložbu fotografija zagrebačkog fotografa Jakoba Goldsteina : "Lica kratke priče" na kojoj će vas s osmjesima, iz svog crno-bijelog svijeta, promatrati prošlogodišnji sudionici festivala. Oba će se...