Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

FEKP ×

Najava • 05.06.2009.

Festival europske kratke priče bliži se kraju

Nakon Zadra, Festival europske kratke priče 2009. vraća se u Zagreb, ali na samo jedan dan, pošto je petak ujedno i završni dan festivala. Od Zadarskog programa ostaje večerašnje čitanje koje će se s početkom u 20:00 h održati u klubu Arsenal. U petak, zadnji dan festivala, očekuje vas još večernje čitanje u Booksi i naravno, završni party...
Najava • 03.06.2009.

Festival europske kratke priče seli se u Zadar

Od sutra, 3. lipnja, većina autora i predstavljanja na Festivalu europske kratke priče 2009. seli se u Zadar, a od Zagrebačkog programa ostaje predstavljanje knjige "Poludnica", autorice Julie Franck. U Zadru se program nastavlja razgovorom na temu Suvremene Irske književnosti na Sveučilištu u Zadru, te večernjim čitanjem u Arsenalu.
Najava • 02.06.2009.

Utorak na Festivalu kratke priče u Zagrebu

Ukoliko ste se već zainteresirali za naš najzanimljiviji književni festival - FEKP i njegove ovogodišnje sudionike, pohoditi ga možete i sutra jer vas, kao i svih ostalih dana trajanja festivala, očekuju brojna zanimljiva događanja. Izdvajamo predstavljanje mađarskog pisca Lászla Garaczija, razgovor između Rachel Trezise i Mime Simić te večernja čitanja u polukružnoj dvorani &TD-a!
Najava • 01.06.2009.

Započinje 8. Festival europske kratke priče

U ponedjeljak, 1. lipnja 2009. službeno se otvara 8. Festival europske kratke priče, najopušteniji književni festival u Hrvatskoj. Od događanja na FEKP-u u ponedjeljak, izdvajamo razgovor za pamćenje između izraelskoga pisca Alexa Epsteina i Palestinca Samira El-Youssefa, predstavljanje portugalskog pisca Gonçala M. Tavaresa te večernje čitanje u Booksi..
Najava • 27.05.2009.

Uskoro Festival europske kratke priče

U srijedu, 27. svibnja 2009. u  11.00 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održat će se tiskovna konferencija povodom najave 8. Festivala europske kratke priče, koji će se održati od 31. svibnja do 5. lipnja 2009. u Zagrebu i Zadru. Najpopularniji (i najbolji) književni festival u Hrvatskoj predstavit će organizator festivala, Roman Simić Bodrožić.
Vijest • 08.05.2006.

Započeo je peti po redu "Festival europske kratke priče"

Započeo je peti po redu "Festival europske kratke priče" (FEKP). Od 7. - 13. svibnja 2006. na relaciji Zagreb - Rijeka i ove je godine festival ugostio brojna zvučna, poznata i manje poznata imena europske i domaće knjiške scene. I ove je godine festival bogat događanjima pa će se uz čitanja - grupna i pojedinačna, održavati projekcije filmova, prevoditeljske radionice, predavanja, razgovori, koncerti,...
Najava • 07.05.2006.

USKORO Festival europske kratke priče!

Bliži se peti po redu 'Festival europske kratke priče' (FEKP) koji će se održati od 7. - 13. svibnja 2006. na relaciji Zagreb - Rijeka. I ove će godine festival ugostiti brojna zvučna, poznata i manje poznata imena europske i domaće knjiške scene, među kojima su: Hans Gunnarsson, Arnon Grunberg, Helen Walsh, Etgar Keret, Milana Vuković Runjić, Milko Valent, Krešimir Pintarić, i dr. I ove je godine...
Vijest • 22.05.2005.

Počeo Festival europske kratke priče

Četvrti po redu Festival europske kratke priče održava se od 22. do 27. svibnja u Zagrebu (kao i dijelom u Zadru) . Festival koji u Hrvatsku dovodi najznačajnija imena suvremene europske književne scene, svake se godine svojom ozbiljnošću i atraktivnošću sve više i više pretvara u središnji književni događaj u Hrvatskoj, a možda i u regiji.