Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! ×

Vijest • 03.11.2015.

Okrugli stol na temu položaja pisca u hrvatskim kazalištima otvorio mnoge goruće probleme

Okrugli stol na temu položaja pisca u hrvatskim kazalištima za djecu i mlade otvorio je mnoge goruće probleme, od školama ograničenog broja posjeta kazalištima, preko zanimanja profesora isključivo za lektirne naslove, do nužnih poznanstava između redatelja/ravnatelja kazališta i pisaca.
Najava • 03.11.2015.

PAZI, KNJIGA! izlaže slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske i Hrvatske

Jedan od programa ovogodišnjeg Festivala PAZI, KNJIGA! ima za cilj predstaviti radove umjetnika (pisaca i ilustratora) iz različitih zemalja. U programu pod nazivom 'Slikovnica – prozor u svijet' bit će izložene slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske, i Hrvatske. Uz same izložbe, organizirane su i radionice za djecu.
Najava • 02.11.2015.

Okrugli stol o ulozi pisca u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj

Okrugli stol o ulozi pisca u kazalištu za djecu i mlade održat će se povodom inicijative kojom bi se na jednom mjestu okupili tekstovi hrvatskih pisaca za djecu i mlade. Održava se u okviru Festivala PAZI, KNJIGA!, u ponedjeljak 2. studenoga u Hrvatskom centru za dječju knjigu.
Najava • 02.11.2015.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2015.

Svake se jeseni u Zagrebu održava Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! Tako će i ove godine Zagreb biti poprište čitavog niza događanja koja su namijenjena pretežno djeci i mladima (ali i odraslima), a koja će uz predstavljanje knjiga i autora, uključivati brojne radionice, izložbe, slušaonice, dramske izvedbe...
Razgovor • 26.10.2015.

Ana Đokić : Likovi iz priča pomažu nam da otkrijemo naša vlastita lica

Svi mi u sebi imamo neka lica koja skrivamo i od sebe i od drugih. I to rade i djeca od 6 godina i odrasli od 60 godina. No kada na sebe, barem kroz igru, stavite masku vuka, ljepotice ili zvijeri, jedan dotad skriveni dio vas počinje živjeti svoj život. I tada se događaju zanimljive promjene. I s likom čiju ste masku stavili i s vama samima. Dolazi do interakcije osobe i lika.
Najava • 21.10.2013.

Počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! održat će se od 21. do 31. listopada u Zagrebu i Sarajevu, a posjetit će i Sisak. Na Festivalu će se uz razgovore o književnosti, čitanje knjiga, slušanje radiodrama, prezentacije najnovijih hrvatskih slikovnica, gledanje crtanih filmova, dodjele nagrada, radionice.., družiti pisci i ilustratori te njihovi mali i veliki čitatelji. Festivalska zbivanja započet...
Najava • 07.11.2012.

Festival Pazi, knjiga! : Ženska književna večer

U okviru Festivala Pazi, knjiga! 2012., u srijedu 7. studenog u 20 sati, održat će se ŽENSKA KNJIŽEVNA VEČER. U prostoru Supercaffea u Zagrebu, o ljubavima svojih literarnih junakinja, ali i o svom vlastitom poimanju ljubavi, govorit će Ana Ðokić, Tomica Šćavina i Aleksandra Orlić.
Najava • 05.11.2012.

Festival Pazi knjiga 2012.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! održat će se od 5. do 17. studenoga 2012. Lajtmotiv ovogodišnjeg festivala je LJUBAV, pa je tako i festivalski program u znaku ljubavi. Od bogatog programa izdvajamo Likovni maraton posvećen ljubavi, Tribinu o ljubavi , Žensku književnu večer i Mušku književnu večer, Izložbu, pjesničku večer i buvljak "Voli me/ne voli me"... U okviru festivala dodijelit...