Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 08.09.2016.

Četvrtak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti u četvrtak predstavit će se slovenski autor Dušan Šarotar i njegova čitateljica Jagna Pogačnik. U Dvostrukom portretu sudjeluju mađarski pisac Viktor Horváth i domaći Vladimir Stojsavljević. Tribina Razotkrivanje posvećena je Josipu Mlakiću, a vodi je Ivica Đikić.
Najava • 07.09.2016.

Srijeda na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U programu Festivala svjetske književnosti u srijedu, 7. rujna na rasporedu su dva Dvostruka portreta na kojem sudjeluju Kateřina Tučková i Ivana Šojat te Giorgio Pressburger i Ivan Lovrenović. Na tribini Razotkrivanje predstavit će se jedan od najvećih suvremenih europskih esejista Karl-Markus Gauß, a održat će se i Okrugli stol održat će se na temu Svete knjige, sveti trag.
Najava • 07.09.2016.

Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma

U sklopu Festivala svjetske književnosti, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, 7. rujna održat će se Svjetsko čitanje poezije na temu: Demokracija bez populizma. Čitanje poezije održava se u isto vrijeme na tridesetak lokacija u svijetu.
Najava • 08.09.2016.

Pjesnička večer s izraelskim pjesnicima

U programu Poetry encountres / Kultura susreta koji će se održati u četvrtak 8. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, gostuju Shachar-Mario Mordechai i Tehila Hakimi, mladi izraelski pjesnici, dobitnici najznačajnijih nacionalnih nagrada.
Najava • 06.09.2016.

Utorak na Festivalu svjetske književnosti 2016.

U utorak, 6. rujna na Festivalu svjetske književnosti saznajte sve o promjenama, prijetnjama i prilikama u talijanskom izdavaštvu danas. Na tribini Pisac i njegov čitatelj sudjeluju francuska autorica Laurence Plazenet i njezina prevoditeljica Ita Kovač. Održat će se okrugli stol o ratnim temama u književnosti dok će Ugo Volli održati predavanje o Umbertu Ecu. Na tribini Razotkrivanje gostuje Dragan...
Vijest • 06.07.2016.

Najavljen Festival svjetske književnosti 2016.

Četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna u Zagrebu i Splitu. Ovogodišnji Festival posebnu pozornost posvećuje talijanskim autorima i talijanskoj književnosti, a ugostiti će i autore iz još 15 zemalja svijeta. Festival će otvoriti gostovanje jednog od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikana talijanske književnosti Claudija Magrisa.
Razgovor • 21.09.2015.

Etgar Keret : Moje su priče mnogo inteligentnije od mene

Kada pišem, nikada nemam plan. Ne znam kako će priča završiti. Moje pisanje je kao san. Pisanje romana je više kao izgradnja zgrade, treba vam nacrt, a kratka priča je kao prolaženje kroz san.