Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

goranovo proljeće ×

Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje finalista nagrade Ivan Goran Kovačić

Uoči proglašenja dobitnice ili dobitnika Nagrade Ivan Goran Kovačić, koje je najavljeno za 15. ožujka 2021., finalistice i finalisti nagrade, Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, bit će predstavljeni serijom online razgovora koje će moderirati Sanja Baković.
Vijest • 25.02.2021.

Finalisti 2. Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu

Žiri Nagrade Ivan Goran Kovačić imao je težak zadatak između stotinjak pristiglih naslova iz dvogodišnje hrvatske pjesničke produkcije izabrati pet finalista. Oni su Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, a pobjednik/ca će biti proglašen/a 15. ožujka, uoči početka Goranovog proljeća.
Vijest • 01.12.2020.

Goranovo proljeće raspisuje natječaj 'Goran za mlade pjesnike'

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'.
Najava • 20.06.2020.

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća održat će se u subotu 20. lipnja u amfiteatru ispred Doma kulture u Lukovdolu, rodnom gradu Ivana Gorana Kovačića. Nagrada Goranov vijenac bit će dodijeljena Miroslavu Mićanoviću, a Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću. Uz dodjelu nagrada održat će se prigodni program.
Najava • 18.03.2020.

57. Goranovo proljeće – u fokusu pjesništvo turskog jezika

Goranovo proljeće održat će se u skraćenom obliku, u subotu 21. ožujka u Domu kulture Lukovdol dodijelit će se nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike, a u 20 sati u Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22 u Zagrebu bit će organiziran pjesnički maraton s domaćim pjesnikinjama i pjesnicima te glazbenim programom.
Vijest • 03.12.2018.

Goranovo proljeće raspisalo natječaj za mlade pjesnike

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici do 30-te godine starosti, koji nisu objavili knjigu poezije. Rok za slanje pjesama je 31. prosinac 2018.
Najava • 15.05.2018.

Program 'Poezija u dvorištu' ugošćuje laureate Goranovog proljeća 2018. Mariju Dejanović i Tonka Maroevića

U sklopu programa 'Poezija u dvorištu' u utorak, 15. svibnja u 19 sati gostuju Marija Dejanović i Tonko Maroević, ovogodišnji dobitnici nagrada Goranovog proljeća. Urednici i voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.