Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

HDP ×

Vijest • 22.11.2018.

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 95 knjiga od kojih je žiri (Zoran Ferić, Sonja Manojlović, Željka Matijašević, Zoran Roško i Velimir Visković) odabrao jedanaest polufinalista. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u Zagrebu, 6. prosinca 2018. godine.
Vijest • 29.10.2018.

Dva nova dvobroja časopisa Relations za 2018. donose njemačke i engleske prijevode suvremenih hrvatskih pisaca

Iz tiska su izašla dva dvobroja časopisa Relations, prvi na njemačkom jeziku posvećen projektu germanističke prevoditeljske škole koja djeluje na otoku Premudi te drugi na engleskom jeziku posvećen djelu Senka Karuze.
Najava • 30.10.2018.

Belgijski pjesnici u Dvorištu: Inge Braeckman i Xavier Roelens

U utorak, 30. listopada u zagrebačkom Caféu u Dvorištu nastupaju belgijski pjesnici Inge Braeckman i Xavier Roelens. Nastup će moderirati pjesnik i organizator projekta Silvestar Vrljić i prevoditeljica Romana Perečinec.
Vijest • 09.09.2016.

Nominirajte pjesme koje će se naći u zborniku World Poetry Book

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas da nominirate tri najbolje pjesme koje će biti objavljene u zborniku World Poetry Book (urednik John Jeffcock). Cilj zbornika je predstaviti izbor najbolje poezije iz 50 zemalja diljem svijeta. Svaka zemlja predstavit će se kroz tri pjesme, na izvornom jeziku i u engleskom prijevodu.
Najava • 30.01.2016.

Jedanaesta besplatna razmjena knjiga i časopisa u HDP-u

Jedanaesta besplatna razmjena knjiga i časopisa, na hrvatskom i drugim jezicima održat će se u subotu 30. siječnja, od 10 do 17 sati u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu. Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!
Vijest • 13.11.2007.

Bugarski pisci u Hrvatskoj, hrvatski u Trstu

Od 13. - 16.11. 2007. u Zagrebu i Rijeci boraviti će pisci Bugarskog društva pisaca: Gančo Savov, Mitko Novkov i Ivan Hristov, dok će u 15. i 16. 11., članovi HDP- a: Aleksandar Flaker, Nikola Petković, Nenad Popović i Ljiljana Avirović, boraviti u Trstu gdje će se održati prva tršćanska javna priredba na temu odnosa talijanske i hrvatske književnosti, kao i predavanje za prevoditelje i tumače.
Najava • 26.10.2007.

Simpozij 'Vizualna konstrukcija kulture'

U Zagrebu se, od 26. - 27. listopada 2007., održava međunarodni interdisciplinarni simpozij na temu «Vizualna konstrukcija kulture». Simpozij organiziraju HDP, Tvrđa - časopis za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti i Centar za vizualne studije iz Zagreba, a održati će se u dvorani MMC (multi medijalnog centra), u Muzeju Mimara, Rooseweltov trg 5.
Vijest • 25.10.2007.

Članovi HDP-a u Kini

U prvoj razmjeni pisaca između Hrvatskog društva pisaca (HDP) i Kineskog društva pisaca, u razdoblju od 24.10. - 05.11.2007. u Kinu su pozvani: Sonja Manojlović, Nikola Petković, Slobodan Šnajder i Velimir Visković. Planirani su susreti sa kolegama piscima u Pekingu, Xianu i Šangaju. Za nepunih mjesec dana kineski pisci stižu u uzvratnu posjetu.