Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Bodrožić ×

Kritika • 02.08.2016.

Ivana Bodrožić : Rupa

"Rupa" je mnogo više od banalnog obračuna, ona je krajnje osobna, duboko emocionalna meditacija o nepatvorenom zlu i neshvatljivoj, ali neiskorijenjivoj mržnji, o moralu i ljudskosti te konačno - o neizbježnim i nepovratnim životnim izborima za koje je bespomoćnom čitatelju nemoguće odlučiti jesu li hrabrost ili kukavičluk.
Najava • 01.04.2016.

Predstavljanje romana Ivane Bodrožić 'Rupa'

Predstavljanje novog romana Ivane Bodrožić 'Rupa' održat će se u petak, 1. travnja u Vip Clubu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Mirjana Rakić, Drago Hedl, Karolina Lisak Vidović, Goran Gavranović, Petra Ljevak i Ivana Bodrožić.
Videoteka • 11.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 2. epizoda: Ivana Simić Bodrožić

Početkom prošle godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. Večeras vam skrećemo pažnju na "epizodu" u kojoj je gostovala Ivana Simić Bodrožić.
Razgovor • 19.04.2010.

Ivana Simić Bodrožić : U meni žive dvije osobe

I dalje pišem poeziju nakon romana, čini mi se da gospođica pjesnikinja i gospođa prozaistica (jer se ona pojavila u braku), imaju jedna od druge koristi. Kao da imam više mjesta pa onda mogu birati i vidjeti kuda me neki istančani osjećaj odvede, u pjesmu ili u priču. Ali, budući da i u stvarnom životu imam dvoje klinica, premda su posve različiti, nema onoga koji mi je draži. Tako mi je sad i s...
Vijest • 29.01.2006.

Vatreni u poeziji

Poznati britanski časopis s reputacijom "Fire" objaviti će pjesme pet hrvatskih pjesnika: Danijela Dragojevića, Nikice Petraka, Arsena Dedića,Branka Čegeca i Ivane Bodrožić, koje je na engleski preveo Mario Suško. Časopis za poeziju "Fire" je magazin koji tri puta godišnje na 170 strana objavljuje poeziju (i nešto proze) s ciljem promocije nepoznatih ili malo poznatih te neobjavljenih svjetskih autora...