Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivica Prtenjača ×

Najava • 08.06.2017.

vRIsak : Beqë Cufaj predstavalja 'projekt@party'

Na 10. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak u četvrtak 8. lipnja gostuje kosovsko-njemački pisac Beqë Cufaj koji će predstaviti svoj roman 'projekt@party' u kojem otvoreno kritizira rad i djelovanje međunarodnih mirovnih misija na ovim prostorima. U programu vRIska svoje će nove knjige predstaviti i Miroslav Mićanović i Ivica Prtenjača.
Najava • 18.11.2016.

Književni petak : Mjesto za poeziju

Na Književnom petku ovog se tjedna nudi mjesto više. Mjesto za poeziju. Uređuje ga i vodi Ivica Prtenjača a gosti su mu Mateja Jurčević, ovogodišnja dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike, Branko Čegec i Kemal Mujičić Artnam. Dođite i pronađite svoje mjesto za poeziju.
Najava • 11.11.2016.

G • točka: Grad u Gavelli : Dješka, Obrovac, Prtenjača

U petak, 11. studenog u foajeu kazališta Gavella u Zagrebu počinje novi program Projekt G • točka na kojem će gostovati pjevačica, skladateljica i kantautorica Tamara Obrovac, nagrađivani stripaš i animator Marko Dješka te prozaist, pjesnik, novinar i kuhar Ivica Prtenjača.
Vijest • 12.04.2016.

Ivica Prtenjača dobitnik ovogodišnje BOOKtige

Ivica Prtenjača dobitnik je ovogodišnje Nagrade BOOKtiga, posebnog priznanja koje se od 2010. godine dodjeljuje najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Prtenjača je nagradu zaslužio temeljem uspjeha romana 'Brdo', dobitnika nagrade V.B.Z.- a i TISAKmedije za najbolji roman 2014. godine.
Najava • 29.10.2015.

Predstavljanje romana 'Brdo' Ivice Prtenjače u Umagu

Ivica Prtenjača gostuje u Umagu gdje će predstaviti svoj nagrađivani roman 'Brdo', jedan od najčitanijih hrvatskih romana u 2015. godini. Brdo će Umažane dočekati u četvrtak, 29. listopada u Gradskoj knjižnici.
Videoteka • 23.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 5. i 6. epiz.: Damir Miloš i Ivica Prtenjača

Projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. (Re)emitiramo još dvije "epizode", 5. u kojoj je gostovao Damir Miloš i 6. u kojoj je gost bio Ivica Prtenjača.
Najava • 28.06.2009.

Nedjeljni talk show Kava i kolači : Davor Mandić

Na nedjeljnom talk showu 'Kava i kolači', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Ivica Prtenjača ugostit će pjesnika i novinara Davora Mandića. Njih će dvojica pokušati dati odgovore ili malo snažnije propitati sljedeće teme: što ostaje nepročitano;snaga, smisao i doseg literarne kritike; generacijski jaz ili jal; tko nam uređuje intimu? 28. lipnja, u 19 sati.
Vijest • 01.12.2008.

Nova besplatna elektronička knjiga: poezija Ivice Prtenjače

Na stranicama “Besplatne elektroničke knjige”, u biblioteci Online, objavljen je novi naslov: knjiga pjesama “Yves” Ivice Prtenjače. Knjigu je u tiskanoj varijanti objavio Meandar, 2001. godine. Trenutno je na stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” (www.elektronickeknjige.com) dostupno 87 naslova.