Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivica Prtenjača ×

Vijest • 11.11.2014.

Ivica Prtenjača dobitnik v|b|z & TISAKmedia književne nagrade za roman

Za V.B.Z. - TISAK MEDIA književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2014., koja se sastoji od objavljivanja pobjedničkog romana i novčanog iznosa od 100.000 kuna, ove se godine prijavilo čak 137 autora koji su svoje rukopise slali pod šifrom. Članovi V.B.Z.-ova žirija Zoran Ferić (predsjednik), Julijana Matanović, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić odlučili su da je ovogodišnji dobitnik...
Videoteka • 23.09.2012.

Mali noćni video - Pisci na mreži - 5. i 6. epiz.: Damir Miloš i Ivica Prtenjača

Projekt "Pisci na mreži" s namjerom da na originalan način učini složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i uživanje. (Re)emitiramo još dvije "epizode", 5. u kojoj je gostovao Damir Miloš i 6. u kojoj je gost bio Ivica Prtenjača.
Najava • 28.06.2009.

Nedjeljni talk show Kava i kolači : Davor Mandić

Na nedjeljnom talk showu 'Kava i kolači', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Ivica Prtenjača ugostit će pjesnika i novinara Davora Mandića. Njih će dvojica pokušati dati odgovore ili malo snažnije propitati sljedeće teme: što ostaje nepročitano;snaga, smisao i doseg literarne kritike; generacijski jaz ili jal; tko nam uređuje intimu? 28. lipnja, u 19 sati.
Vijest • 01.12.2008.

Nova besplatna elektronička knjiga: poezija Ivice Prtenjače

Na stranicama “Besplatne elektroničke knjige”, u biblioteci Online, objavljen je novi naslov: knjiga pjesama “Yves” Ivice Prtenjače. Knjigu je u tiskanoj varijanti objavio Meandar, 2001. godine. Trenutno je na stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” (www.elektronickeknjige.com) dostupno 87 naslova.
Najava • 22.09.2008.

Pisci na Cvjetnom zbog lošeg vremena u Profil Megastoreu!

U sklopu međunarodnih susreta kulture Jesen u Zagrebu (Yes Zgb), a u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, 22. i 23. rujna 2008. na Cvjetnom trgu u Zagrebu na velikoj pozornici nastupaju (čitaju, pišu, pjevaju, riječju nastupaju) hrvatski pisci: Boris Perić, Renato Baretić, Nikica Petković, Dalibor Šimpraga, Ivica Prtenjača i Rujana Jeger. S piscima nastupaju i TBF!
Najava • 31.05.2007.

Književne večeri u SC-u!

Književne večeri u SC-u idu dalje u sklopu Prvog svjetskog Festivala doživljaja, a ovoga četvrtka, 31. 5. 2007. u KLUBU SC-a i s početkom u 20 sati moći ćete doživjeti otipkane utiske imaginarnog i iskustvenog Pariza. U tome će vam pomoći Sibila Petlevski, Ivica Prtenjača, Dino Milinović i Damir Karakaš, te mlade snage Kruno Čudina i Goran Bogunović. Svoj iskustveni ili neiskustveni doživljaj Pariza,...
Najava • 16.03.2007.

Dobro je, lijepo je... u Rijeci

Riječko predstavljanje romana Ivice Prtenjače «Dobro je, lijepo je», održati će se 16. ožujka 2007. u 20 sati u KUC-u Kalvarija, u Rijeci. Roman o mladom piscu, doseljeniku u Zagreb, u kojem se melankolija i usamljenost neprestano tuku s prkosnim optimizmom i željom da se zagrize u drugo biće, pa makar bez pretjerano jasne ideje što bi to moglo biti, predstaviti će Nikola Petković i Ivica Prtenjača.
Najava • 19.12.2006.

PROMOCIJA : Vampirica Castelli

Predstavljanje knjige «Vampirica Castelli» Roberta Naprte u kojem pratimo nove nezgode policijskog inspektora Marka Prilike, zvanog Čens, održati će se u utorak, 19. prosinca 2006. u 19 sati u BP clubu, Teslina 7, Zagreb. «Vampirica Castelli», treći roman Roberta Naprte, nastavak je romana «Bijela jutra» i «Marševski korak» u kojem se kroz mješavinu horora i trilera, Robert Naprta poigrava s još...