Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Katarina Peović Vuković ×

Najava • 31.03.2017.

Književni petak : Marx je bio u pravu? (kriza kapitalizma u 21. stoljeću)

Na tribini Književni petak, o aktualnosti Marxa i marksizma razgovaraju Katarina Peović Vuković i Damir Pilić, autori dviju recentno objavljenih knjiga koje obrađuju problematiku Marxovog mišljenja i marksizma. U razgovoru još sudjeluju Zvonko Šundov i Toni Prug, dvojica znanstvenih radnika čija se djelatnost odvija u svijetu Marxovih analiza.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu'

Predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu. Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije' održat će se u srijedu 22. ožujka u riječkoj Knjižari Ribook. O knjizi govore teoretičar Boris Ružić, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.
Najava • 03.02.2017.

Durieux predstavlja knjigu Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu'

Nakladnička kuća Durieux organizira predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu: Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije' koje će se održati u petak, 3. veljače 2017. u 19 sati, u Dvorani Müller kina Europa (Zagreb, Varšavska 3).
Najava • 11.06.2015.

Katarina Peović Vuković: Politička emancipacija i novi mediji - predavanje

U četvrtak, 11. lipnja 2015. u Galeriji Nova - Showroom u sklopu projekta net.cube Centra za dramsku umjetnost Katarina Peović Vuković održat će predavanje pod nazivom 'Politička emancipacija i novi mediji. Badiou ili Foucault na Internetu?'.
Najava • 04.10.2007.

Dan oslobođenja : Libra Libera #20

Nema puno književnih časopisa koji em izlaze redovito, em od samog početka imaju jasnu ideju kome se, kako i zašto obraćaju. Jedna od tih pre-rijetkih ptica je i Libra Libera - od svakog mainstreama kilometrima pomaknuta tiskovina, koja u četvrtak, 4.10. u Močvari, slavi dvadeseti broj, te vas najsrdačnije poziva na gorespomenuti (rođen)dan oslobođenja i slavlje dobrog teksta.