Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Bookvica ×

Najava • 14.01.2016.

Bookvica predstavlja Ivicu Šodana

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici koja će se održati u četvrtak 14. siječnja u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski autor Ivica Šodan. Povod je gostovanju njegova posljednja objavljena knjiga, zbirka kratkih proza 'U ime oca', treći dio ciklusa 'psihodelično-halucinogenih opservacija drugog lica stvarnosti', u kojem nastavlja propitivati odnos mitskog i nestvarnog.
Najava • 17.12.2015.

Bookvica predstavlja riječku književnu scenu

Posljednja ovogodišnja Bookvica splitskoj će publici predstaviti riječke autorice i autore, Teu Tulić, Envera Krivca i Igora Beleša. U razgovoru s Patricijom Vodopijom njih će troje govoriti o svojim objavljenim i neobjavljenim radovima te čitati ulomke iz njih...
Najava • 12.11.2015.

Bookvica predstavlja splitske autore okupljene u skupinu Blade Runners

Književni program Bookvica ugostit će splitske autore okupljene u skupinu Blade Runners, koji su se specijalizirali za žanr kratkih SF priča. Publika će iz njihovih priča među ostalim saznati tko je 'Neprijatelj za stolom', kakav je to 'Život drugdje', što se događa 'Kad zastaje vrijeme' i kakav je doživljaj ljudi koji žive 'Usred kotača'.
Najava • 05.11.2015.

Bookvica premijerno predstavlja novi roman Jurice Pavičića

U novom izdanju književnog programa Bookvica predstavit će se novi roman Jurice Pavičića 'Žena s drugog kata', priča o mladoj ženi koja služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva svekrve. O romanu će, uz autora, govoriti urednica Adriana Piteša i voditeljica Bookvice Patricija Vodopija.
Najava • 29.10.2015.

O vezama između glazbe i hrane : Zlatko Gall

Književna večer Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ugostit će poznatog splitskog pisca, novinara i glazbenog kritičara Zlatka Galla, koji će publici predstaviti svoju najnoviju knjigu u kojoj spaja i isprepleće svoja dva velika gušta: glazbu i gastronomiju.
Najava • 05.03.2015.

Književna Bookvica: Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

Gosti ovotjedne Bookvice, koja će se održati u četvrtak, 5. ožujka u splitskom klubu Quasimodo, bit će književno-bračni par Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, voditelji književnog svratišta „Zvona i nari“ u Ližnjanu.
Najava • 19.02.2015.

Splitska Bookvica predstavlja Marinu Vujčić

U ovotjednoj Bookvici Patricije Vodopije gostuje spisateljica i urednica Marina Vujčić koja će predstaviti svoje dvije nedavno objavljene knjige: roman 'A onda je Božo krenuo ispočetka' i zbirku drama 'Umri ženski'. Posebna gošća večeri bit će splitska spisateljica Aleksandra Kardum.
Najava • 15.01.2015.

Bookvica: stopama Aleksandra Velikog

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 15. siječnja u splitskom klubu Quasimodo, publika će čuti priče s putovanja po tragovima velikog antičkog vojskovođe Aleksandra Velikog. Uz moderatora Renata Baretića gostuju splitski putopisac Jasen Boko i arheologinja Nikolina Uroda.