Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književni petak ×

Najava • 04.10.2019.

Književni petak: Danas sam bacila radio kroz prozor!

Naziv nove tribine Knjževnog petka na kojoj će se govoriti o glazbi u hrvatskom radijskom eteru aludira na hit grupe Film 'Neprilagođen'. Razgovarat će se o zastupljenosti hrvatske muzike na radiju, kao i one iz regije, osobito u odnosu na inozemnu, imajući na umu i zakonsku regulativu. Urednica i voditeljica Književnog petka je Mirela Priselac Remi.
Najava • 31.05.2019.

Književni petak: Književnost s otoka

Tribina Književni petak posvećena je Književnosti s otoka. O tradicija naše 'otočke' književnosti, koja je bogata, ali i nedovoljno poznata, govorit će troje izuzetnih pisaca, bodula zatočenih na privremenom radu u Zagrebu: Sanja Baković (Bol, Brač), Lara Mitraković (Komiža, Vis), Darko Šeparović (Vela Luka, Korčula).
Najava • 26.04.2019.

Je li angažirana umjetnost najopasnija umjetnost? Odgovore daje Književni petak

'Angažirana umjetnost – najopasnija umjetnost?' tema je Književnog petka, koji će se održati u petak, 26. travnja u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, 3. kat (Starčevićev trg 6, Zagreb).
Najava • 29.03.2019.

Književni petak: Književne nagrade i nagrađivanje

O književnim nagradama i njihovoj definiciji, razlikovanju nagrada i nagrađivanja, kao i o tome kako pojedine književne nagrade djeluju na percepciju književnih tekstova govorit će Tomislav Brlek, Kruno Lokotar i Hrvoje Tutek. Urednik i voditelj Književnog petka je Lovro Škopljanac.
Najava • 08.03.2019.

Književni petak: Čitati, pa makar i – reklamu!

Kako i koliko reklame i copywriteri kreiraju svijet u kojem živimo? Imaju li takvi, strogo primijenjeni, reklamni tekstovi i neku umjetničku vrijednost? O temi će razgovarati gosti: Lana Cirkveni, Nebojša Grbačić i Luka Ostojić. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 26.10.2018.

Književni petak (Žene i književnost) : Ana Tonković Dolenčić

Na trećoj tribini ciklusa Žene i književnost, urednice i voditeljice Milane Vuković Runjić, gostuje dramaturginja Ana Tonković Dolenčić, koja je za kazalište napisala niz tekstova, ali i adaptirala razna književna djela. Na tribini će se biti govora o tome kako se književno djelo adaptira za kazališne daske...
Najava • 08.06.2018.

Književni petak: Žene i književnost – Marija Sekelez

Gošća Milane Vuković Runjić u njezinom ciklusu Žene i književnost je hrvatska filmska, telefizijska i kazališna glumica – Marija Sekelez. Razgovarat će se o književnim i inim heroinama koje su na nju ostavile neizbrisivi trag, onima koje je glumila, ali i onima koje nije, te o tome gdje sve pronalazi inspiraciju i snagu za svoje stvaralačke projekte.