Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kruno Lokotar ×

Najava • 12.12.2008.

Književni petak ugošćuje Vladimira Arsenijevića

Tribina Književni petak ugostit će jednog od najboljih srpskih pisaca mlađe generacije - Vladimira Arsenijevića, koji će predstaviti svoju novu knjigu "Predator", nedavno objavljenu u izdanju Algoritma. Osim Vladimira Arsenijevića, na trbini će govoriti Srećko Horvat, Kruno Lokotar (urednik biblioteke 'KaLibar'), Robert Perišić te voditelj Boris Perić.
Najava • 11.04.2008.

Književni petak : Na vrh jezika

Ovotjedni 'Književni petak' u znaku je poezije pa će tako biti predstavljena nova Algoritmova biblioteka "Na vrh jezika", 'specijalizirana' za objavljivanje pjesničkih zbirki. Osim Krune Lokotara, urednika biblioteke, na tribini će još govoriti i mladi pjesnici: Marija Andrijašević, Branislav Oblučar i Marko Pogačar.
Najava • 18.12.2007.

Promocija knjige 'Radionica pisanja fikcije' Josipa Novakovića

U književnom klubu Booksa, u utorak, 18.12. 2007. u 20 sati, održati će se promocija knjige Josipa Novakovića «Radionica pisanja fikcije» u izdanju Algoritma. Knjigu predstavljaju: Zoran Ferić, Josip Novaković i Kruno Lokotar.
Vijest • 12.12.2007.

Prvo kolo Algoritamove biblioteke poezije 'Na vrh jezika'

Ovih dana, iz tiska izlazi prvo kolo Algoritamove novoustanovljene biblioteke poezije 'Na vrh jezika', u kojoj će svjetlost dana ugledati zbirke poezije: «Poslanice običnim ljudima», Marka Pogačara, «Kućna pravila», Olje Savičević Ivančević i «Slavlje na pučini», Ljube Lozančić.
Najava • 06.12.2007.

Književna večer : Renato Baretić

Gradska knjižnica Poreč ovaj će četvrtak (6.12.2007) ugostiti peterostruko ovjenčanog «Osmog povjerenika» Renata Baretića, hrvatskog novinara i književnika koji će predstaviti i svoj novi roman «Pričaj mi o njoj». Književna večer započinje u 19 sati, a moderatori večeri su Drago Orlić i Kruno Lokotar.
Tema • 22.03.2007.

Urednik i njegov pisac

Najava • 17.03.2007.

Viva Sexico u Močvari

U subotu, 17. ožujka 2007. s početkom od 20 sati dođite u Močvaru i uživajte u prvom javnom čitanju knjige (uz video prezentaciju) Nenada Veličkovića «Viva Sexico», remek-djela od tri dijela: «Cosmoboy», «Seksikon», «Sekspresionizam» koje je upravo objavljeno u nakladi Jesenski i Turk. Čitat će vam i sexy-slajdove pokazivati Nenad Veličković osobno, a ukratko će ga predstaviti Kruno Lokotar.
Najava • 16.03.2007.

Književni petak u petak

U nastavku ciklusa ŽENE AUTORI I ŽENSKI LIKOVI HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI, na Književnom petku koji će se u Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Starčevićev trg 6) održati 16. ožujka, s početkom u 19.30 sati gostovati će Rujana Jeger, Zrinka Pavlić i Kruno Lokotar. Tema je tribine je «Od osobnog do općeg-ženskokolumnistički žanr?» Urednica i voditeljica je Dunja Seiter- Šverko.
Najava • 27.11.2006.

Čitali ste na blogu, čitajte u slogu!

Ukoričeni blogeri: Zrinka Pavlić, Igor Kokoruš, Damir Markulj i Dario Rukavina nastupiti će u ponedjeljak, 27. 11. 2006. u 19:30 sati 'live on stage' u restaurant & launge baru 'People's', Hektorovićeva 2, Zagreb. Svoje pravo lice otkriti će pod paljbom pitanja Krune Lokotara a o tome kakvi su bili prije nego su postali bogati i slavni, pričati će Silvana Menđušić. Organiziraju: Jesenski i Turk,...