Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marko POgačar ×

Najava • 11.07.2013.

Prvo Libarenje : Kristian Novak, Marko Pogačar i Kruno Lokotar

Koprivnički Kulturno kreativni centar Pixel, u četvrtak 11. srpnja organizira prvo Libarenje, književnu večer koja će redovito koprivničkoj publici predstavljati najkvalitetnije mlade autore. Prvo Libarenje otvaraju romanopisac Kristian Novak, pjesnik i prozaik Marko Pogačar i urednik u Algoritmu Kruno Lokotar.
Razgovor • 08.04.2013.

Marko Pogačar : Beskonačno tesanje detalja

Mene uopće ne zanima grli li netko stabla, vjeruje u boga ili skuplja leptire ako ga to veseli, ako tako adekvatno uspijeva izaći na kraj sa sobom i svijetom i pritom nekom ozbiljno ne nauditi. Ja se ipak moram baviti tim ping-pongom s prazninom, održavati partiju. I nadam se da će završiti poslovicom - onom da pobjeda uopće nije bitna. Da je bilo važno sudjelovati, dati sve od sebe. Pa onda - tko je jamio,...
Kritika • 26.03.2013.

Marko Pogačar : Crna pokrajina

S jedne strane crni motivi, tjeskoba i s time povezani ponavljajući pojmovi (trulež, zmije, kosti, smrt, prašina, crna čaša) kao sredstvo kojim se iskazuje melankolija i tuga, podebljani s druge strane osobnim osjećajem neugodne ispraznosti i nedogađanja („da, sve je više sunca na tjemenu/i sve se teže suočavam s činjenicama" - pjesma Srpanj, nedovršeno) koje je autor iscijedio iz sušnih, vrelih...
Najava • 19.11.2009.

Promocija nove zbirke pjesama slovenske pjesnikinje Stanke Hrastelj

Promocija nove zbirke pjesama slovenske pjesnikinje Stanke Hrastelj "Gospodine, imamo nešto za vas", održat će se u četvrtak 19. studenog 2009. u 20:00 sati u Booksi u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti pjesnik i kritičar Marko Pogačar, a promociju će moderirati Branislav Oblučar. 
Najava • 13.11.2009.

2. Književni salon SC-a : Vladimir Arsenijević

Nema boljeg datuma za nove književne avanture u Studentskom centru od petka 13.! Stoga, na rečeni datum, godine Gospodnje 2009. u 20. sati, svi u Galeriju SC gdje će nam se, likom i djelom, glasom i stasom, predstaviti cijenjeni srpski književnik Vladimir Arsenijević. Vodi i moderira Marko Pogačar.
Najava • 23.10.2009.

Word Express u Booksi

Najava • 13.06.2008.

Književna večer pjesnika Marka Pogačara

U petak, 13. lipnja 2008., u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24), održat će se književna večer pjesnika Marka Pogačara. O njegovoj poeziji i zbirkama poezije "Pijavice nad Santa Cruzom" i "Poslanice običnim ljudima" govorit će kritičarka Darija Žilić. Voditeljica tribine je Dorta Jagić.
Najava • 11.04.2008.

Književni petak : Na vrh jezika

Ovotjedni 'Književni petak' u znaku je poezije pa će tako biti predstavljena nova Algoritmova biblioteka "Na vrh jezika", 'specijalizirana' za objavljivanje pjesničkih zbirki. Osim Krune Lokotara, urednika biblioteke, na tribini će još govoriti i mladi pjesnici: Marija Andrijašević, Branislav Oblučar i Marko Pogačar.
Najava • 17.01.2008.

Predstavljanje zbirke 'Poslanice običnim ljudima'

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 17. siječnja 2008. u 19 i 30 održat će se predstavljanje zbirke poezije “Poslanice običnim ljudima” Marka Pogačara. Drugu knjigu pjesama Marka Pogačara, koju je nedavno objavio Algoritam, predstavit će sam autor i urednik, Kruno Lokotar.