Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marko Pogačar ×

Najava • 19.11.2009.

Promocija nove zbirke pjesama slovenske pjesnikinje Stanke Hrastelj

Promocija nove zbirke pjesama slovenske pjesnikinje Stanke Hrastelj "Gospodine, imamo nešto za vas", održat će se u četvrtak 19. studenog 2009. u 20:00 sati u Booksi u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti pjesnik i kritičar Marko Pogačar, a promociju će moderirati Branislav Oblučar. 
Najava • 13.11.2009.

2. Književni salon SC-a : Vladimir Arsenijević

Nema boljeg datuma za nove književne avanture u Studentskom centru od petka 13.! Stoga, na rečeni datum, godine Gospodnje 2009. u 20. sati, svi u Galeriju SC gdje će nam se, likom i djelom, glasom i stasom, predstaviti cijenjeni srpski književnik Vladimir Arsenijević. Vodi i moderira Marko Pogačar.
Najava • 05.11.2009.

Predstavljanje novog broja časopisa za književnost 'Quorum'

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, u četvrtak 5. studenog 2009. u 20 sati održat će se predstavljanje novog broja časopisa za književnost "Quorum". Novi broj predstavljaju urednici Miroslav Mićanović, Slađan Lipovec i Marko Pogačar, poeziju čita Nela Milijić, a najavljen je i gost iznenađenja.
Najava • 23.10.2009.

Word Express u Booksi

U sklopu međunarodnog projekta Word Express, u subotu, 24. listopada 2009. s početkom u 20 sati u zagrebačkoj Booksi gostuje engleska književnica, porijeklom iz Indije, Raman Mundair te domaći pisci Mima Simić i Slađan Lipovec. Program se nastavlja u nedjelju kada će u Booksi natupiti istanbulski pjesnik Efe Duyan te domaći pisci Marko Pogačar i Slađana Bukovac.
Vijest • 22.10.2009.

Word Express : Književno putovanje jugoistočnom Europom

U četvrtak, 22. listopada 2009., dvadeset mladih književnika iz jugoistočne Europe i Velike Britanije krenut će na sasvim osobito putovanje vlakom: u sklopu međunarodnog književnog projekta Word Express, iz Sarajeva, Bukurešta i Ljubljane u tri skupine zaputit će se prema Istanbulu, no na putu onamo zaustavit će se i gostovati u više gradova, između ostalog i u Zagrebu...
Najava • 20.12.2007.

KaLibriranje Dalmacije

Od 20-22. prosinca 2007. u Šibeniku i Splitu održati će se prvo 'KaLibriranje Dalmacije' - turneja na kojoj će se predstaviti knjige iz Algoritmove biblioteke 'Kalibar', autora Emira Imamovića Pirkea i Zorana Tomića te autora nove Algoritmove poetske biblioteke 'Na vrh jezika', Olje Savičević Ivančević i Marka Pogačara.
Vijest • 12.12.2007.

Prvo kolo Algoritamove biblioteke poezije 'Na vrh jezika'

Ovih dana, iz tiska izlazi prvo kolo Algoritamove novoustanovljene biblioteke poezije 'Na vrh jezika', u kojoj će svjetlost dana ugledati zbirke poezije: «Poslanice običnim ljudima», Marka Pogačara, «Kućna pravila», Olje Savičević Ivančević i «Slavlje na pučini», Ljube Lozančić.
Najava • 06.11.2006.

Nasmijati psa i Pijavice nad Santa Cruzom

U ponedjeljak 6. studenoga 2006. u 12 sati u Velikoj dvorani Palače Matice hrvatske, Matičina 2, Zagreb, bit će predstavljene knjige pobjednice nagradnog natječaja za prozne i poetske rukopise autora do 35 godina starosti, provedenog u organizaciji Vijenca, novina za kulturu MH-a i AGM-a: zbirka priča "Nasmijati psa" Olje Savičević Ivančević i "Pijavice nad Santa Cruzom" Marka Pogačara.