Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ministarstvo kulture RH ×

Vijest • 01.07.2016.

Raspisani natječaji Ministarstva kulture za autore, nakladnike, knjižare i knjižničare

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je nekoliko natječaja na koje se mogu javiti svi dionici u knjižnom sektoru - pisci, prevoditelji, nakladnici, knjižari i knjižničari. Osim općeg poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2017. raspisani su i natječaji za dodjelu potpora i stimulacija autorima, kao i za otkup knjiga.
Vijest • 25.05.2016.

U tijeku su e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o kulturnim vijećima i Javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća

U tijeku je e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o kulturnim vijećima koje traje do 16. lipnja 2016. Istovremeno, 18. svibnja 2016. Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave poziva.
Vijest • 16.05.2016.

Do 22. svibnja traje e-Savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture otvorilo je 5. svibnja savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi.
Vijest • 19.04.2016.

Ministarstvo kulture objavilo Javni poziv za predlaganje programa 'Poduzetništvo u kulturi' za 2016. godinu

Cilj Programa je jačanje kapaciteta kreativnih/kulturnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturne proizvodnje. Javni poziv je otvoren do 12. svibnja 2016. godine.
Vijest • 05.11.2015.

Sedam ministara potpisalo Izjavu o namjeri poticanja razvoja kreativnih i kulturnih industrija u RH

Izjavom potpisnici izražavaju suglasnost da su kulturni i kreativni sektori izvor inovativnih ideja koje mogu biti pretvorene u proizvode i usluge za stvaranje rasta i radnih mjesta te da je nužno osnažiti ovaj sektor.
Vijest • 25.03.2015.

Andrea Zlatar Violić podnijela Vladi RH ostavku na mjesto ministrice kulture

Andrea Zlatar Violić uputila je danas pismo predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću koje sadrži njezinu ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH.
Razgovor • 11.03.2015.

Alida Bremer : Kakva struka, takve i institucije

[ RAZGOVOR IZ ARHIVE ] Interes za Hrvatsku u Njemačkoj veći je nego interes za Njemačku u Hrvatskoj, a priznat ćete da je to čudno. Tko u Hrvatskoj objavljuje njemačke pisce, koji kritičari pišu o njima, koliko ih se poziva na gostovanja po Hrvatskoj?