Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miroslav Mićanović ×

Vijest • 17.07.2014.

CKP-ova ljetna škola pisanja 2014.

Ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. Ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.
Najava • 12.06.2013.

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić 'Pod zemljom u velikim cipelama'

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić "Pod zemljom u velikim cipelama" održat će se u srijedu 12. lipnja u kavani Palainovka na Gornjem gradu u Zagrebu. Knjigu priča koje "nude život kakav jest", predstavit će Miroslav Mićanović, Darija Žilić, Tajana Obradović, Suzana Bosnić i Stjepan Kahlina.
Najava • 05.11.2009.

Predstavljanje novog broja časopisa za književnost 'Quorum'

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, u četvrtak 5. studenog 2009. u 20 sati održat će se predstavljanje novog broja časopisa za književnost "Quorum". Novi broj predstavljaju urednici Miroslav Mićanović, Slađan Lipovec i Marko Pogačar, poeziju čita Nela Milijić, a najavljen je i gost iznenađenja.
Vijest • 27.03.2008.

Dvije nove radionice pisanja!

Sarasan u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, organizira dvije nove radionice pisanja - Radionicu kratke priče koju vodi Miroslav Mićanović i Radionicu pisanja drame, pod vodstvom Tomislava Zajeca. Pozivaju se svi oni koji pišu pjesme, priče, romane, drame i željeli bi to podijeliti s nekim ili otkriti kako to drugi čine!
Razgovor • 08.02.2008.

Miroslav Mićanović : Roman ne smije biti pretplata na vječnost

Zadnjih deset godina veći je interes za hrvatske autore, ali kod čitatelja postoji osjećaj da izlazi puno knjiga i da ne uspijeva sve to pratiti, usustaviti, prepoznati što je vrijedno, zanimljivo. Onaj dio posla koji bi trebala obaviti književna kritika, odrađuju nažalost nagrade. Što, naravno, nije dobra stvar. Uloga je ovog žirija da nadomjesti tu nerealnu situaciju u kulturi, mi vrednujemo nešto što...