Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Janko Polić Kamov ×

Vijest • 07.05.2020.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2020.

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. U izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od 1. 7. 2019. do 30. 6. 2020. godine, a rok za slanje knjiga je 10. 7. 2020. Dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a u studenom 2020.
Vijest • 21.11.2019.

Borivoj Radaković dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov za roman 'Hoćemo li sutra u kino'

Ovogodišnji dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov je Borivoj Radaković za roman 'Hoćemo li sutra u kino'. 'Zbog tematske inovativnosti, oštroga zadiranja u tabue, bespoštednog sondiranja bračnih mutnih odnosa, zbog 'brutalne', ali jezično sputane ljepote, ovaj Radakovićev roman daleko se izdiže nad najvišim vrhuncima psiho-socijalne, ljubavno-erotske proze u hrvatskoj književnosti." – stoji u priopćenju...
Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Vijest • 10.07.2019.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2019.

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Rok za slanje je 24. 7. 2019.
Vijest • 06.12.2018.

Igor Mandić ovogodišnji je dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov

Igor Mandić je ovogodišnji dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov, za djelo 'Predsmrtni dnevnik'. Žiri je u obrazloženju nagrade istaknuo kako je Mandić 'najautentičniji sljedbenik kamovljevskog anarhičnog duha u hrvatskoj književnosti' a njegovo djelo: 'svojevrstan šamar malograđanskom ukusu i nazorima vezanim za život i smrt.'
Vijest • 27.10.2017.

Pet romana u finalu Nagrade Janko Polić Kamov 2017.

Hrvatsko društvo pisaca objavilo je pet finalista Nagrade Janko Polić Kamov koja se dodjeljuje za književna izvrsnost ili inovativnost u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Dodjela Nagrade Kamov održat će se 17. studenoga u Rijeci, na Kamovljev rođendan.
Najava • 17.11.2016.

Svečana dodjela Nagrade Janko Polić Kamov

Svečana dodjela Nagrade Janko Polić Kamov, za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, održat će se u četvrtak 17. studenoga u vili Arko u Zagrebu. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko društvo pisaca a sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i statue u izvedbi umjetnika Davora Krelje.