Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

poezija ×

Najava • 16.06.2015.

Gošća 'Poezije u dvorištu' – pjesnikinja Aida Bagić

U utorak 16. lipnja 2015. s početkom u 19,00 sati gošća 'Poezije u dvorištu' je pjesnikinja Aida Bagić. Druženje s autoricom održat će se u Caféu u dvorištu, Zagreb.
Najava • 26.03.2015.

Predstavljanje časopisa Poezija

U okviru 'Zagrijavanja' u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u četvrtak, 26. ožujka bit će predstavljena dva nedavno objavljena sveska časopisa Poezija. Časopise će predstaviti urednik i pjesnik Ivan Herceg.
Kritika • 18.01.2010.

Miroslav Kirin : Zbiljka

Kirin se ovog puta zaista odlučio za poetizaciju svakodnevnih situacija, isječaka iz života urbanog čovjeka i njegovih rutinskih, ali i specifičnih, diskretnih, intimnih, na vlastita četiri zida ograničenih doživljaja i trenutaka. Pjesnik se, dakle, odlučuje za nešto mimetičniji pristup nego u prethodnim knjigama, nastoji realizirati uvid u svakodnevnicu da bih opisao kako to izgleda; no njegov je mimesis...
Najava • 25.09.2008.

Rujansko zagrijavanje slavi poeziju

Rujansko Zagrijavanje u potpunosti je posvećeno poeziji, pod motom ‘Fešta od stihova’, održat će se u četvrtak, 25. rujna u 20 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Predstavit će se pjesnici okupljeni oko časopisa 'Poezija': Sead Begović, Tomica Bajsić, Ana Brnardić, Ivan Herceg i glavni i odgovorni Ervin Jahić.