Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Prozak ×

Najava • 07.07.2016.

Počinje drugi festival Prvi prozak na vrh jezika

Drugi festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se 7. i 8. srpnja u zagrebačkom caffe baru U dvorištu. Festival predstavlja dobitnike nagrada Prozak i Na vrh jezika, Godišnje književne nagrade Istarske županije – 'Edo Budiša', Ulaznice iz Zrenjanina, Kritične mase i nagrade Goran za mlade pjesnike.
Vijest • 18.02.2016.

Dobitnici nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2015. godinu

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu 'Prozak' za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina dodijelio je Sebastijanu Antoniju Kukavici a nagradu za poeziju 'Na vrh jezika' dobila je Marija Rakić Mimica.
Vijest • 18.03.2015.

Dobitnici nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2014. godinu

Nagrade za rukopise autora do 35 godina 'Na vrh jezika' za poeziju i 'Prozak' za prozu, koje organiziraju Algoritam i Zarez, a dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar, dobili su Ružica Aščić i Darko Šeparović.
Najava • 06.11.2013.

Predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika 2.

Predstavljanje knjiga Envera Krivca i Filipa Žganjara, dobitnika Nagrada Prozak i Na vrh jezika, održat će se u srijedu 6. studenoga u caffe baru U dvorištu. Tim povodom će se održati i mala diskusija na temu medija i kulture u kojoj će sudjelovati Koraljka Kirinčić i Zdravko Zima.
Najava • 02.07.2013.

Predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika

U utorak, 2. srpnja na festivalu Park In Zagreb, u Centru mladih Ribnjak, održat će se predstavljanje dobitnika nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2011. i  2012. godinu. Predstavit će se Enver Krivac i Filip Žganjar, te Marko Gregur i Luka Mavretić. Vode Marko Pogačar i Kruno Lokotar.
Najava • 05.04.2009.

Obavijest o natječajima "Prozak“ i "Na vrh jezika“

Od ove godine natječaji "Prozak“ za prozu i "Na vrh jezika“ za poeziju sele na stranice Zareza i, poslije, na newsleter Algoritma KaLibriranje gdje će biti objavljivani. Propozicije natječaja ostaju iste. Proze, do 6300 znakova (3,5 kartice) dužine, treba, uz bio-bibliografsku bilješku i kontakt, poslati na e-mail: prozaknatjecaj@gmail.com. Poeziju, ne više od 15 pjesama, valja slati na adresu:...