Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sanja Baković ×

Najava • 20.06.2022.

Rumunjski i hrvatski pjesnici u Zagrebu

Pjesničko čitanje i predstavljanje pjesničko-prevoditeljske radionice hrvatskih i rumunjskih pjesnika u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP) i partnera FILIT iz Rumunjske, održat će se 20. lipnja u društvenom klubu Botaničar u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Baković, Miroslav Kirin, Nada Topić, te rumunjski pjesnici Claudiu Komartin, Ștefan Manasia i Olga Stefan.
Najava • 15.06.2022.

Pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman gošća tribine 'Poezije u drugom filmu'

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokrenuo je u travnju novo mjesto poezije u gradu, Poeziju u drugom filmu! Nakon gostovanja Krešimira Bagića i Senka Karuze, na trećem susretu gošća će biti pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman. Uz razgovor s autoricom fokus će biti na predstavljanju njezine šeste knjige poezije naslovljene 'Plava i smeđa knjiga'.
Najava • 23.05.2022.

Rachida Lamrabet otvara osmi Zagreb book Festival

Otvorenje osmog Zagreb book Festivala održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u prostoru zagrebačkog Ritma grada (Gajeva 2). Program otvara panel diskusija 'Čuje li politika zvona za uzbunu?' koja će se održati u 18 sati te razgovor o knjizi 'Reci to nekome' flamansko-marokanske autorice Rachide Lamrabet u 20 sati.
Najava • 09.05.2022.

Poezija u drugom filmu - gost Senko Karuza

Gost svibanjskog izdanja Poezije u drugom filmu je Senko Karuza, autor s otoka Visa kojeg čitatelji poznaju kao pisca kratkih priča i predstavnika 'otočke književnosti'. Ovoga puta Karuza će se po prvi put predstaviti kao pjesnik. Bit će riječ o piščevu 'prijelazu na poeziju', spisateljskom zaletu, odnosu književnosti i otoka.
Najava • 11.04.2022.

Poezija u drugom filmu, gostuje Krešimir Bagić

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokreće novo mjesto poezije u gradu! Prvi gost Poezije u drugom filmu je pjesnik, književni kritičar i profesor stilistike Krešimir Bagić, autor pjesničkog opusa od desetak pjesničkih knjiga, uz znanstvena, esejistička i kritička izdanja. Povod gostovanju njegova je nova pjesnička knjiga poezije 'Ponornice'.
Najava • 14.07.2020.

Booksa u parku: Odvalimo se poezijom – Black Lives Matter

Povodom nedavnih događanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stradao građanin George Floyd, nenaoružani crnac koji je umro nakon brutalne policijske intervencije u Minneapolisu, u parku ispred Bookse održat će se pjesnički događaj čitanja poezije otpora afro-američkih autorica i autora.
Najava • 14.02.2020.

Književni petak: Je li poezija zaista na margini?

Novu sezonu naše najdugovječnije književne tribine koja slavi 65 godina kontinuiranog održavanja, otvara tema 'Je li poezija zaista na margini?'. O vidljivosti poezije, društvenim mrežama, kritičkoj recepciji kao i o tome je li poezija i dalje na margini ili se nešto promijenilo razgovaraju Branko Čegec, Vlado Martek i Andriana Škunca. Urednica i voditeljica je Sanja Baković.