Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Strip-tease Matka Vladanovića ×

Najava • 18.11.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića : Goran Sudžuka

Na tribini 'Strip-tease Matka Vladanovića' koja će se održati u utorak 18. studenoga u u klubu Booksa, gostuje stripaš Goran Sudžuka. Povod razgovoru je 'Wonder Woman' film o amazonskoj princezi-ratnici i feminističkoj ikoni koju uz Briana Azzarella radi upravo i Goran Sudžuka, domaći stripaš čije ime već odavno nije nepoznanica na američkoj sceni.
Najava • 23.09.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića : Asterix na kioscima

Tribina 'Strip-tease Matka Vladanovića' na kojoj će se razgovarati o ponovnom izlasku čuvenog stripa Asterix na kioske, održat će se u utorak 23. rujna u klubu Booksa u Zagrebu. O životnom djelu Renéa Goscinnyja i Alberta Uderza te o izdavačkim peripetijama oko izdavanja Asterixa, govorit će Nebojša Radić.
Najava • 10.06.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića : Milan Trenc

U sklopu tribine "Strip-tease Matka Vladanovića" u utorak 10. lipnja gostuje poznati ilustrator, redatelj i stripaš Milan Trenc, koji od početka osamdesetih objavIjuje stripove, prvo u omladinskoj a zatim i tjednoj štampi. Godine 1991. seli u New York gdje objavlje stripove u Heavy Metal Magazinu i dr., a 1993. piše i ilustrira knjigu za djecu "The Nigt at the Museum" po kojoj je snimljen istoimeni holivudski...
Najava • 06.05.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića: Crtani Romani Šou

Na tribini 'Strip-tease Matka Vladanovića' u utorak 6. svibnja u klubu Booksa gostuje Slaven Gorički, direktor poznatog i omiljenog strip festivala Crtani Romani Šou. Voditelj tribine Matko Vladanović s gostom će razgovarati o programu festivala, izazovima festivalske produkcije i budućnosti CRŠ-a.
Najava • 18.03.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića : Povratak MaFesta

Na tribini Matka Vladanovića u kluba Booksa, u utorak 18. ožujka gostuje direktor Makarskog festivala stripa - Darijo Antunović. Matko će sa svojim gostom razgovarati o MaFestu, o prošlosti i budućnosti festivala te o izazovima organizacije svjetskih smotri u malim mjestima.
Najava • 21.05.2013.

Strip-tease Matka Vladanovića : Nedeljko Dragić

U sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića, u utorak 21. svibnja u Booksi će gostovati Nedeljko Dragić, naš čuveni crtač, autor Zagija, maskote Univerzijade '87 i animiranog filma Tup tup koji je bio nominiran za Oscara. Održat će se i dodjela nagrade Andrija Maurović za životno djelo.
Najava • 19.03.2013.

Strip-tease Matka Vladanovića : Borivoj Dovniković Bordo

Tribina Strip-tease Matka Vladanovića u Boosi, ugostit će Borivoja Dovnikovića Bordu, čovjeka čiji su talent i postignuća poznati i prepoznati diljem globusa. Duga i plodna karijera ostavila je traga u hrvatskoj kulturi, a titulu počasnog profesora dodijelila mu je i Umjetnička akademija u Changchunu u Kini.
Najava • 11.12.2012.

Strip-tease Matka Vladanovića : Lakoća baršunastog poteza

Zadnja ovogodišnja tribina iz serijala "Strip-tease Matka Vladanovića" posvećena je Žarku Bekeru, vanserijskom crtaču i ilustratoru, čovjeku koji je trideset godina bio umjetnički direktor Vjesnikovog marketinškog odjela, a održat će se u utorak 11. prosinca u zagrebačkoj Booksi.