Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

V.B.Z. ×

Vijest • 12.08.2011.

V.B.Z. deseti put raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman godine

Izdavačka kuća V.B.Z. deseti put za redom raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z. nagrada, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj  je  do 1.rujna 2011. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.
Najava • 07.04.2011.

V.B.Z.-ova nova knjižara na Cvjetnom trgu

Nakladničko-knjižarska kuća V.B.Z. otvara u četvrtak 7. travnja svoju novu knjižaru u stambeno-poslovnom objektu "Cvjetni" (Trg Petra Preradovića, Zagreb). Za tu je priliku V.B.Z. priredio cjelodnevni program uz renomirane pisce, glumce, pjevače, potpisivanje knjiga, prigodne popuste i domjenak u 17 sati.
Najava • 20.01.2011.

Božićna priča u riječkoj knjižari V.B.Z. Filodrammatica

U četvrtak 20. siječnja s početkom u 19 sati u riječkoj Knjižari V.B.Z. Filodrammatica, održat će se Tribina pod nazivom “Božićna priča” na kojoj će članovi Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci tematizirati Božić. Sudjeluju: Iva Žurić, Benedikt Perak, Sanja Puljar D’Alessio i Nikola Petković.
Najava • 10.11.2010.

V.B.Z. na 33. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber

Izdavačka kuća V.B.Z. objavila je za Interliber niz novih naslova, od kojih će neki biti predstavljeni na Sajmu. Boris Dežulović predstavit će svoje dvije nove knjige - „Crveno i crno“ i „Zločin i kazna“, Mile Stojić svoje novinske priče „Ruža u oluji“, a novinar Aleksandar Stanković knjigu „Igor Mandić na mjesecu“.
Vijest • 10.11.2010.

Aleksandar Novaković dobitnik književne nagrade V.B.Z. za 2010. godinu

Pobjednik Natječaja izdavačke kuće V.B.Z. za najbolji neobjavljeni roman 2010. godine (nagrade vrijedne 100.000 kuna) je beogradski autor Aleksandar Novaković za roman "Vođa", objavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji održanoj na štandu V.B.Z.-a na sajmu Interliber.
Vijest • 11.11.2009.

Dragan Pavelić dobitnik nagrade V.B.Z.-a za 2009. godinu

Pobjednik Natječaja izdavačke kuće V.B.Z. za najbolji neobjavljeni roman 2009. godine je Dragan Pavelić za roman “Proljeće u Karolinentalu” koji je na Natječaj prispio pod šifrom "Behar u Karolinentalu", objavljeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj na sajmu knjiga Interliber.
Vijest • 27.10.2009.

Pet rukopisa u užem izboru V.B.Z.-ove nagrade 2009.

Žiri V.B.Z.-ove Nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2009. godine u sastavu: Miljenko Jergović (predsjednik), Julijana Matanović, Zoran Ferić, Strahimir Primorac i Vladimir Arsenijević, donio je odluku o pet rukopisa koji su ušli u uži izbor za ovu nagradu. Ove godine na natječaj je pristiglo 106 rukopisa, a u uži izbor ušlo je pet naslova pod šifrom autora.
Najava • 24.08.2009.

V.B.Z. predstavlja knjigu Gorana Zloića "Tamić duple kabine"

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva na predstavljanje knjige Gorana Zloića "Tamić duple kabine" koje će se održati u ponedjeljak, 24. kolovoza 2009. godine u 21 sat u Splitu, na Sirobuji (Barutani), pitoresknoj lokaciji izmedu butige "Brodomerkur" i betonare "Lavčević" (100 metara istočnije od mrtvačnice na Lovrincu). Sudjeluju: prof. Živko Skračić, Ivica Ivanišević, Dražen Čulić i Goran Zloić.