Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ČITAONICA ×

ČITAONICA • 12.10.2015.

Kristijan Vujičić: Knjiga izlazaka (ulomak)

Pročitajte ulomak iz novog romana Kristijana Vujičića 'Knjiga izlazaka'. Donosimo vam drugo poglavlje (ili drugu priču ulančanih pripovijesti) pod nazivom 'Serijski monogamist'. Saznajte u kakvoj se to situaciji našao Kukec i što mu na teret stavljaju ljudi u crnom, odvjetnik i đavolji odvjetnik iz Odjela za ćudoređe.
ČITAONICA • 22.09.2015.

Miljenko Smoje: Kako san posta ubojica

Sićan se, završila je serija, i izaša san na Rivu malo prošetat, a padala je kišica. I gredu prema meni dva starija para, i vidu mene. A te dvi žene kad su me vidile, popizdile! Ravno prema meni i udri! Udri lumbrelan po meni! “Ča van je? Ča je bilo?” “Lupežu, kurbin sine, ubija si Bepinu!”, i tučedu me lumbrelan! “Razbojnice, ubojico!” Ubile bi me da nisan uteka.
ČITAONICA • 18.03.2015.

Jelena Zlatar : Jedino stvarno filozofsko pitanje

Priča iz zbirke "Odjavna karta" (CeKaPe, 2014).
ČITAONICA • 16.03.2015.

Jelena Zlatar : Slijepa točka

Ulomak iz romana "Slijepa točka" Jelene Zlatar. Roman izlazi 1. travnja 2015. godine u izdanju CeKaPe-a. Urednik je Nebojša Lujanović.
ČITAONICA • 29.10.2013.

Crvena linija

I onda, davno, kad je rat još trajao, kad su nestala ta prava, postojao je strah. Da se jednostavno dođe do Institucije i da ih se zatraži, jer to je nešto posve normalno. No što ako se pojedinac, u jednom trenutku, boji Institucija, zbog raznih razloga? Što ako pojedinac ili pojedinka, a lakše mi je pisati o tome u trećem licu, ima neke svoje strahove, blokade? Da se jednostavno smrzne pred Institucijom....